Már negyedik feleségét keresi egy harmincöt gyermekes pakisztáni férfi, hogy teljesítse életének legfontosabb célkitűzését: száz saját gyereket akar.
Egy pakisztáni férfi vallási kötelességből minél több gyermeket szeretne nemzeni, de félő, hogy kemény fába vágta a fejszéjét: eddig 35 gyermeke született 3 meglevő feleségétől, de a pakisztáni törvények szerint már csak egy feleséget fogadhat maga mellé - írja a Mail Online.
Zoom
Zoom
A férfi 100 gyermeket szeretne: ha sikerül egy negyedik nőt elvennie, akárhogyan nézzük, célkitűzése asszonyonként legalább 16 gyermeket jelentene a meglévőkön kívül.
A szótlan feleségek nem ellenkeznek
A férfi állítja, hogy mindhárom felesége beleegyezett, hogy negyedszerre is megházasodjon. Ez nem mellékes információ, hiszen a pakisztáni törvények szerint a nők megvétózhatnák a döntését. A riportereknek hinniük kellett a férfinak, mert a családfő megtiltotta nejeinek, hogy nyilatkozzanak.
Zoom
A Korán szerint egy férfi akkor fogadhat maga mellé több asszonyt, ha mindegyikükkel egyformán bánik - magyarázta a Mail Online-nak Rafia Zakaria, a pakisztáni nők jogaiért harcoló egyik aktivista, aki tanulmányokkal is tudja bizonyítani a poligámia káros hatásait a nők és a gyermekek esetében.
A hasonló esetekkel foglalkozó ügyvédek is úgy gondolják, hogy óriási lelki gyötrelmeken mennek keresztül a 3-4 feleséget tartó férfiak családjai, akik a családfő halála után általában egymásnak esnek a hagyatékért - mesélte a lapnak egy helyi családjogi ügyvéd, Mohammed Bilal Kasi.
(Híradó)
Kapcsolódó: