Ismeretlen fegyveres férfi nyitott tüzet, és barikádozta el magát csütörtökön a nyugat-németországi, Frankfurt közelében lévő Viernheim mozikomplexumában.
Öt órakor a helyi források arról számoltak be, hogy a terrortámadás befejeződött, a rendőrök lelőtték a támadót, a férfi meghalt. Ezt az értesülést néhány perccel később a hesseni belügyminisztérium hivatalosan is megerősítette.
Egy helyi hírforrás szerint a sebesültek száma 20 és 50 közé tehető.
A BBC maszkos támadóról ír, és arról, hogy legalább 20 sebesültje van a Kinopolis nevű moziban történt támadásnak.
Zoom
A FAZ rendőrségi forrásokból úgy tudja, hogy a támadó helyi idő szerint délután három órakor léphetett a mozi területére, és előzetes értesülések szerint négy lövést adott le. Mások ennél jóval több sebesültről tudnak.
További források szerint a férfi erősen fel volt fegyverezve, de pontos információk egyelőre nincsenek, a helyi rendőrség sajtóembargót hirdetett.
A német különleges egységek helikopterrel érkeztek a helyszínre. A legfrissebb információk szerint a rendőrség lelőtte a magányos fegyverest. A támadó kilétéről és indítékairól még nincs információ.
Frissítés: A rendőrségi könnygáz okozhatta a sérüléseket
A közeli Darmstadt egyik kórházában a hírek szerint sok sérült ellátására készültek fel.
Vannak olyan értesülések is, hogy könnygáztól sérültek meg a moziban lévő emberek, amikor a rendőrök lerohanták a mozit, és nem lövésektől. A túszejtő valószínűleg senkinek sem okozott sérüléseket.
A sérültek számáról és állapotáról este fél 6-kor sem voltak még pontos információk.
(Index - HVG)