Két robbantásos merényletet követtek el csütörtökön Hua Hin thaiföldi tengerparti üdülővárosban, a támadásban egy nő életét vesztette és húsznál többen megsebesültek, köztük külföldi turisták is.
Az ismeretlen merénylők virágcserepekben rejtették el a robbanószerkezetet, amelyet távirányítással, mobiltelefonnal léptettek működésbe. Az első detonáció még nem tett kárt emberéletben, de húsz perccel később, az első helyszínétől alig ötven méterre bekövetkezett második robbanás következtében egy thaiföldi nő életét vesztette, és egyes médiajelentések szerint 22 ember megsebesült. A helyszíni jelentések szerint a sebesültek között több külföldi turista is található, őket kórházban ápolják, állampolgárságukat egyelőre nem közölték.
A merényletet Sirikit királyné pénteki születésnapjának előestéjére időzítették az ismeretlen tettesek. Egyelőre senki nem jelentkezett a robbantás elkövetőjeként, de hírügynökségek felhívják a figyelmet, hogy az ország déli részén fegyveres szeparatista mozgalom tevékenykedik.
Történt egyébként egy robbanás már a reggeli órákban is, mégpedig a déli Trang tartományban. Ennek következtében a rendőrségi jelentés szerint hat ember szenvedett sérüléseket.
(MTI)