Megtámadott egy kapust a pályán egy fekete ruhás, álarcos szurkoló egy első osztályú mérkőzésen hétfőn a svédországi Jönköpingben, majd miután elfogták a tizenévest, azt mondta, pokolgépet helyezett el a nézőtéren, de a rendőrség nem talált semmi gyanúsat. Az incidens hatására a játékvezető a 90. percben, amikor a Jönköping Södra 1-1-es döntetlenre állt az Östersunddal, lefújta a meccset.
Zoom
A 17 éves támadó berohant a pályára, egyenesen a vendég Östersund kapusához, a 29 éves Aly Keitához, megragadta és homlokon ütötte. Ekkor közbelépett több biztonsági őr és játékos, és földre teperték a fiút. A rendőrség letartóztatta a támadót, és kihallgatta. A tizenéves azt mondta nekik, hogy egy pokolgépet helyezett el a lelátón. Átkutatták a stadiont, de semmi gyanúsat nem találtak. A támadó ellen eljárást indítottak.
Az Östersund kapusa a fejét fogva ment be az öltözőbe. Csapata edzője úgy nyilatkozott, hogy Keitát sokk érte, nincs túl jól. A Jönköping edzője pedig azt mondta, semmit nem tudnak a támadóról.
A svéd labdarúgó-szövetség közölte, hogy a mérkőzést nem ismétlik meg, és a szövetség fegyelmi bizottsága fogja eldönteni, hogy a meccs eredményét fogadják-e el érvényesnek, vagy az Östersundnak ítéljenek-e meg egy 3-0-ás győzelmet, ha kiderül, hogy a házigazda Jönköping nem gondoskodott megfelelően a biztonságról.
A svéd labdarúgó első osztályban ebben az idényben ez már a második mérkőzés volt, amelyet félbe kellett szakítani. Áprilisban a Göteborg-FF Malmö meccsen a nézőtérről megdobták a Malmö egyik bemelegítő játékosát.
(MTI)