Izrael egyik legszigorúbban őrzött börtönében ma két rabtársa agyba-főbe verte Jisáj Schlisselt, aki a 2015-ös jeruzsálemi köcsögparádén hátba döfött és meggyilkolt egy menetelő leszbikát, további hat másságost pedig megsebesített. A Tóra parancsolatait komolyan vevő ortodox zsidót életfogytiglani szabadságvesztésre és még 31 esztendő börtönre ítélték, ám a tettét nem volt hajlandó megbánni. Az börtönudvaron ma alaposan helybenhagyott ortodoxot kórházba szállították – írja a Válláh!Hádásot hírportál.
Zoom
Jisáj Schlissel a börtönben (fotó: Noám Moskowitz)
Amint arról mi is többször beszámoltunk, a tavalyi jeruzsálemi buziparádén egy Jisáj Schlissel nevű ortodox zsidó rárontott a magamutogató deviánsokra, s közülük egy leszbikát (aki a szülei szerint csak rokonszenvezett a ferde hajlamúakkal – J. K.) halálra késelt, további hatot megsebesített. A Tóra törvényeit komolyan vevő Schlisselt a bíróság életfogytiglani szabadságvesztésre és a biztonság kedvéért még 31 esztendőre ítélte, ami azt jelenti, hogy ha valami váratlan fordulat nem következik be, soha nem kerül szabadlábra.
Zoom
Jisáj Schlissel éppen hátba döfi a leszbikát Jeruzsálemben 2015-ben (fotó: AP)
Az izraeli Ájálon börtön szigorúan őrzött részlegében a népnevelő ortodoxnak ma délelőtt az udvari séta közben esett neki két köztörvényes elítélt, bűnband-atag. Irgalmatlanul agyba-főbe verték, az arcán több helyen sérülést okoztak neki. Jisáj Schlisselt végül a börtönőrök mentették ki a két bűnöző karmai közül, majd kórházba szállították.
Jisáj Schlissel sem az elítélése előtt, sem utána nem bánta meg cselekedetét, hanem a bíróságon azt mondta: „Teljesen mindegy, hogy száz, ötven vagy harminc évre ítéltek, mert a Messiás nemsokára eljön, s ezeknek a nagy számoknak semmi jelentőségük nem lesz. A Mindenható katonája vagyok, s igyekszem azt tenni, amit kell”, mondta Schlissel, majd fanyar humorral hozzátette: ”Kellemes meglepetés ért, mert az ügyész az életfogytiglanon kívül további hatvan év szabadságvesztést kért rám, de végül a bíró csak harmincegyet ítélt meg”.
El-Kudszi – Kuruc.info