Európai körútra indult kiképzése után két amerikai tengerészgyalogos, de már az első állomásnál hatalmasat hibáztak és eltévedtek.
A két tengerészgyalogos a német Ramstein-Miesenbachban fejezték be kiképzésüket, és úgy döntöttek, végigutazzák Európát. Liechtenstein apró államába vezetett volna a két amerikai katona első útja kiképzésük után, de számukra érthetetlen módon egy német faluban kötöttek ki, több mint 600 kilométerre eredeti céljuktól.
Lelkesen végigjárták a kis utcákat, még a játék- és babamúzeumot is megnézték – írta a szürreális útról a FreiePresse.
A múzeum igazgatójának tűnt fel, hogy valami nem stimmel. A két amerikai megkérdezte tőle, hogy hol van a város – ezzel Vaduzra, Liechtenstein fővárosára céloztak. Pár percnyi beszélgetés után kiderült, hogy egyetlen betű okozta a félreértést, mivel a tengerészgyalogosok a német Lichtenstein faluban turistáskodtak.
Szerencsére a múzeum igazgatója kivitte őket a vonatállomásra, és megmutatta nekik, hogy melyik irányba megy a vonatuk. De még mielőtt felszálltak volna, egy Európa-atlaszt ajándékozott nekik.
“Remélem, megtalálnak minket a Facebookon” – mondta a múzeum igazgatója sejtelmesen a FreiePressének, idézi az RT.com cikkét a Híradó.