Nemrégiben vált biztossá, hogy a naprendszeren kívül létezik egy bolygó, a Kepler-452b, amely sok tekintetben hasonlít a Földünkhöz. A felfedezett, második Földnek is nevezett bolygóról még nincsenek valós képeink, s a távolsága is 1400 fényév, ám Izraelben máris elkezdték felparcellázni a felszínét. Sőt, egy izraeli ingatlanügynökség már árulja is a „telkeket” azon a bolygón, amelynek elérése a Földről a jelenlegi leggyorsabb rakétatechnikával is több ezer évig tartana. Állítólag a világ 32 országából már több mint ötszáz személy vásárolt „ingatlant” az izraeli cégtől a nemrégiben felfedezett bolygón – írja a Válláh!Hádásot hírportál.
Zoom
A Kepler-452b bolygó fantáziaképe naplementével
A NASA Kepler nevű űrszondája (űrtávcsöve) már jó egy esztendővel ezelőtt rábukkant a XVI-XVII. században élt Johannes Kepler nagy német (pontosabban: württembergi sváb) csillagászról, optikusról és matematikusról elkeresztelt exebolygóra (extraszoláris), azaz a naprendszerünkön kívüli, a Földünkhöz sok tekintetben leginkább hasonlító bolygóra, amelynek létezését a tudósok már régebben is sejtették, de biztosat csak néhány nappal ezelőtt mondhattak. A mi naprendszerünkön kívüli meghatározás egyben azt is jelenti, hogy a Földnél 1,6-szor nagyobb Kepler-452b bolygónak is megvan a maga csillaga, amely körül kénytelen keringeni.
Már most a Föld lakosságának lehetséges menekülési, átköltözési bolygójaként emlegetett Kepler-452b-ről még nem sokat tudunk, de a feltételezések szerint a felszínén van víz, sőt talán tengerek is. Azt viszont már tudjuk, hogy a második Földként is emlegetett bolygó irtózatosan messze, 1400 fényév távolságra van tőlünk, ami a rendelkezésünkre álló rakétákkal több ezer év alatt lenne elérhető. (Az ilyen hosszú életre meg a mostani magyar egészségügyi állapotok mellett nem sok esélyünk lenne. Talán az izraelieknek igen – J. K.) Mindenesetre a meglehetősen sok kérdőjel, bizonytalanság és a szinte kimondhatatlan távolság nem rettent vissza néhány izraeli vállalkozó „ingatlanügynököt” attól, hogy máris területeket, földet, vagy, ha úgy tetszik, „keplert” áruljanak az 1400 fényévnyi távolságra levő bolygón.
Zoom
Az adás-vételi szerződés
Egy izraeli ingatlanforgalmazó cég honlapján máris javában árulják a „birtokokat” a Kepler-452b nevű bolygón. Egy Ráz Ohájon nevű fiatal (bárdolatlan beszédmodoráról és nevéről ítélve marokkói gyökerű – J. K.) zsidó nő, a cégvezető a Válláh!Hádásot TV-nek elmondta, hogy mivel még nem olyan nagy a kereslet – hiszen csak most kezdték el az árusítást –, egyelőre jutányos áron juthatnak hozzá az érdeklődők a most felfedezett bolygón az ingatlanokhoz: mindössze 59 amerikai dollárba kerül négy dunámnyi terület. (1 dunám = 1000 négyzeméter) Egyelőre még az ingatlan pontos helyét is megválaszthatják a vásárlók, ami azt is jelenti, hogy elkerülhető az olyan kellemetlen helyzet, mint például az, hogy éppen egy szíriai lenne a telekszomszédunk.
Zoom
Fénykép az izraeli ingatlanügynökség honlapjáról
Az „ingatlanközvetítő cég” vezetője a Válláh!Hádásot hírportál tévéjében azt is elmondta, hogy a megvásárolt Kepler-beli területről természetesen kiállítják a vevőnek az ingatlan pontos helyét és nagyságát feltüntető tulajdonosi igazolást, úgy is mondhatnánk, hogy tulajdonosi lapot is vezetnek a cégnél. A cégvezető kérdésre válaszolva hivatkozik az ENSZ Közgyűlése által 1967 januárjában elfogadott, valamilyen világűrre vonatkozó egyezményre, amelynek értelmében országok nem, ám magánszemélyek szerezhetnek tulajdonjogot a Földön kívüli égitesteken levő ingatlanokra… Eddig a világ 32 országából több mint 500 személy vásárolt ingatlant az izraeli cégtől. A Kepler-452b bolygón folyó ingatlanvásárlási lehetőségről, a vételárakról, jogi vonatkozásokról részletes tájékoztatást az izraeli cég honlapja kínál.
El-Kudszi – Kuruc.info