2019. március 23., szombat, Emőke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:12 Csak négy és fél évet kapott a motorost beherbálozva halálra gázoló drogos - egy autóval is összeütközött, de arra nem emlékszik18:54 Vészjelzést adott le egy tengerjáró hajó Norvégia partjai közelében18:33 Távcsővásár: fedezd fel a világot könnyedén! (x)18:25 Hatástalanították Budafokon a jenkik pusztító ajándékait18:12 "A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely szerint létezik cigánybűnözés" - a Facebook letörölte, de újratöltve17:56 Tilos lesz a magzatgyilkosság az USA egyik államában, amint hallani a leölni kívánt gyermek szívhangját17:28 A francia belügyérnő kíméletlen fellépést ígért, de békés a sárgamellényesek vonulása16:51 Robbanások rázták meg Mogadishu központját - fegyveresek lövöldöztek a munkaügyi minisztériumban16:39 Budaházy Edda: Mordor15:53 Százezres tömeg tüntet Londonban a brit EU-tagságról szóló újabb népszavazás kiírásáért15:27 Négyszáz fölé emelkedett az Idai ciklon halálos áldozatainak száma Mozambikban15:11 Fejlevagdosó IÁ-Rumcájsz a Budapesten elfogott szír férfi14:43 Dúró Dóra: mindennapos probléma az iskolai erőszak, mégsem veszi komolyan a kormány - Nádudvar üzenete14:14 A G7-ek közül Olaszország az első, amely tolja Kína Új Selyemútnak keresztelt trójai falovát13:56 Csak az izraeli zászlókat lengetők zavarták meg a dán parlament előtt hajlongó mohamedán tömeget
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Ismét "szatirikus" volt a Charlie Hebdo: az olasz földrengés áldozatain gúnyolódott a zsidó szennylap

Nagyon sokan felháborodtak Olaszországban azon, hogy a francia szatirikus lap, a Charlie Hebdo lasagne-nak ábrázolva viccelődött a múlt heti olaszországi földrengés csaknem 300 áldozatán - írja a Local.fr.
Az olasz igazságügyi miniszter, Andrea Orlando undorítónak nevezte a lap karikatúráját, miután az olasz közösségi médiában sorra akadtak ki az emberek. "Nem hiszem, hogy érdemes lenne ennél többet mondani, hiszen az pont azt a hatást érné el, amit el akartak érni a karikatúra készítői, tehát hogy botrány legyen a rajzból" - mondta.
A képen egy vérző férfi, egy nő és több áldozat együtt látható, akiket maguk alá temettek a romok. A férfi mellé az van írva, hogy "paradicsomszószos tészta", a nő mellé az, hogy "csőben sült tészta", a romok alá temetett halottak mellé pedig az, hogy "lasagne". A kép alá az van írva, hogy "földrengés olasz módra".

Sergio Pirozzi, a földrengés által sújtott Amatrice polgármestere kellemetlennek és szégyenteljesnek nevezte a karikatúrát, és azt is elmondta, hogy biztos benne, hogy a francia emberek többsége nem így érez a földrengés kapcsán. Amarticében több mint 180 ember halt meg a földrengés miatt. A római francia nagykövetség közleményben jelezte, hogy a Charlie Hebdo-karikatúrának semmi köze nincs Franciaország hivatalos álláspontjához az ügyben.
Hitelesebb lenne az állásfoglalás, ha a lapot ért terrortámadás után sem a részvét, hanem az érdemeik mentén honorálták volna a zsidó firkászokat. Nekik persze eddig is szabad volt minden, egy kis átmeneti elhatárolódás most is megold mindent.
(Kuruc.info - Index nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready