2019. június 27., csütörtök, László, Bársonyka, Dalia napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Újra lecsapott Gyurcsány banyatankos különítményének egy magányos harcosa22:22 Nagyon erős UV-B sugárzás várható holnap22:10 Az MSZP elnöke nem fárad új felszólalások írásával, jók lesznek a két évvel korábbiak is21:48 Egyre zavarosabb a tűzben meghalt kislány története21:40 A horvát Marija Pejcinovic Buricot választották az Európa Tanács új főtitkárának21:13 Nem csak Harry degenerált: Vilmost egyáltalán nem zavarná, ha a gyerekei ferde hajlamúak lennének20:55 Hollandia a lehetőségek országa: tőlük még 2019-ben is ki lehet sajtolni némi holokárpótlást20:33 Puzsér nem tud választani Tarlós és Karácsony közül, ezért ő is elindul20:02 Trump: Németország erőtlen, a kínai gazdaság összeomlóban, egy Irán elleni háború pedig nem tartana sokáig19:45 Döntöttek a Fidesz fővárosi polgármesterjelöltjeiről19:21 Belátták, hogy botorság volt a szijjártói "tudomásul vétel": mégsem engednénk az úzvölgyi temető államosítását18:47 Németh Zsolték "ukrán barátaink" miatt nem szavazták meg az oroszok visszavételét az ET-közgyűlésbe18:39 Ez már nem jött össze Gyurcsánynak: Karácsony nyerte az előválasztást18:06 Tanulnak a cigányok a liberális "jogvédőktől": Kamarásék szeretnék betiltatni a cigánybűnözés szót - és a pártot is, amely ezt használja17:25 Úgy tűnik, be kellene érni az égő cigarettás-elektromos rendszeres magyarázattal Notre-Dame-ügyben
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Ismét "szatirikus" volt a Charlie Hebdo: az olasz földrengés áldozatain gúnyolódott a zsidó szennylap

Reklám

Nagyon sokan felháborodtak Olaszországban azon, hogy a francia szatirikus lap, a Charlie Hebdo lasagne-nak ábrázolva viccelődött a múlt heti olaszországi földrengés csaknem 300 áldozatán - írja a Local.fr.
Az olasz igazságügyi miniszter, Andrea Orlando undorítónak nevezte a lap karikatúráját, miután az olasz közösségi médiában sorra akadtak ki az emberek. "Nem hiszem, hogy érdemes lenne ennél többet mondani, hiszen az pont azt a hatást érné el, amit el akartak érni a karikatúra készítői, tehát hogy botrány legyen a rajzból" - mondta.
A képen egy vérző férfi, egy nő és több áldozat együtt látható, akiket maguk alá temettek a romok. A férfi mellé az van írva, hogy "paradicsomszószos tészta", a nő mellé az, hogy "csőben sült tészta", a romok alá temetett halottak mellé pedig az, hogy "lasagne". A kép alá az van írva, hogy "földrengés olasz módra".

Sergio Pirozzi, a földrengés által sújtott Amatrice polgármestere kellemetlennek és szégyenteljesnek nevezte a karikatúrát, és azt is elmondta, hogy biztos benne, hogy a francia emberek többsége nem így érez a földrengés kapcsán. Amarticében több mint 180 ember halt meg a földrengés miatt. A római francia nagykövetség közleményben jelezte, hogy a Charlie Hebdo-karikatúrának semmi köze nincs Franciaország hivatalos álláspontjához az ügyben.
Hitelesebb lenne az állásfoglalás, ha a lapot ért terrortámadás után sem a részvét, hanem az érdemeik mentén honorálták volna a zsidó firkászokat. Nekik persze eddig is szabad volt minden, egy kis átmeneti elhatárolódás most is megold mindent.
(Kuruc.info - Index nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready