Egy rakkai légicsapás végzett az Iszlám Állam egyik legnépszerűbb harcosával, aki egy internetre feltöltött cicás képe után több mint 10 ezer házassági ajánlatot kapott.
A 28 éves terrorista számos dzsihadista interjúban is szerepelt, ahol arról beszélt, hogy miért csatlakozott a terrorszervezethez. Hatalmas népszerűségét a női követő között annak a feltöltött képnek köszönhette, ahol egy vörös kiscicával a kezében pózol - írta a Daily Mail.
Zoom
Zoom
Izrafil Jilmaz több mint 10 ezer házassági ajánlatot kapott online felületeken, így amikor megházasodott és megszületett gyermeke, letörölte a fiókját. A közösségi média felületein ugyanakkor gyakran válaszolt ismeretlenek kérdéseire. Olyankor többnyire normális dolgokról írt, hogy néha hiányzik az édesanyja, vagy hogy nincs elég üdítő a kalifátusban, a homoszexuális férfiak pedig halált érdemelnek.
A holland hadseregből az Iszlám Államhoz
A New York Times információi szerint a férfi török származású volt, 2013-ban hagyta ott a Holland Királyi Hadsereget, hogy az Aszad elleni "lázadó csoportokhoz" csatlakozzon.
Zoom
Tökéletes volt az integráció
Egy 2015-ös televíziós interjúban azt mondta, hogy nem akar visszatérni Hollandiába, európai támadást sem tervez, inkább a kalifátusban harcol a "szíriaiak szabadságáért".
Azonban őt sem kerülték el az agymosás destruktív hatásai: azt állította, hogy az Iszlám Államnak jó oka volt a 2015 novemberében elkövetett 130 áldozattal járó párizsi támadássorozatra. Úgy gondolta, hogy a franciák kihívták maguk ellen a sorsot, amikor a nemzetközi koalícióhoz csatlakoztak, kiprovokálták az őket ért tragédiát.
Bár még nem erősítették meg, helyi jelentések szerint egy rakkai légicsapásban vesztette életét.
(Híradó - Daily Mail nyomán)