A nyilvánosan visszautasított jobb. A zsidók, méghozzá rangos állami kitüntetéssel megtiszteltek már többször megtették ezt a nagyvilág vezetőivel. A kinyújtott jobbot utasította vissza például a magyargyűlölő Efrájim Kison izraeli író, humorista, amikor nem volt hajlandó kezet nyújtani Orbán Viktornak és Áder Jánosnak az Országházban. Később Kisonnak még annyi tartása sem volt, hogy egyértelműen vállalja a húzását, mert azt mondta: azt hitte, hogy a Göncz Árpád mellett álló két személy, Orbán és Áder, a köztársasági elnök testőrei… Nos, tegnap Hágában Binjámin Netanjáhu részesült nagyjából hasonló elbánásban, ám az elbánó volt annyira gerinces, hogy tettét vállalja is.
Zoom
Bibi mosolyogva kezet nyújt a kezét a szívére szorító töröknek (balról az első)
Zoom
Bibi: "Kérem. Nem erőszak a disznótor"
Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök tegnap Hollandiában járt, s az ottani törvényhozókat igyekezett meggyőzni arról, hogy Izrael a Közel-Kelet egyetlen stabil és demokratikus berendezkedésű állam, demokráciája, s ezen minőségében Európa védelmezője is. A holland parlament hágai épületében a különböző pártok képviselői szépen fölsorakoztak, hogy egymás után kezet rázhassanak Bibivel, a Nobel-békedíj várományosával. Bibi minden képviselővel kezet fogott, mosolygott is rájuk, ám amikor elérkezett egy Tunahan Kuzu nevű törökhöz, aki szintén mosolygott, ám jobbját nem Bibinek nyújtotta, hanem a szívére szorította – írja a Válláh!Hádásot hírportál. Bibi tehát olyan törököt fogott, aki nem volt hajlandó „lejattolni” vele. Ilyen is van – de csak Hágában, mert például Budapesten, amint fentebb említettük, ennek a fordítottja szokott előfordulni, ahol és amikor zsidók nem ereszkednek le a bőgatyásokhoz.
חבר הפרלמנט ההולנדי, מסרב ללחוץ את ידו של ראש-הממשלה ומהנהן בראשו. ביבי כבר נתן תשובה: מי שמעקם את האף שישאר עם אף עקום!
Közzétette: ‎חדשות השואגים לימין‎ – 2016. szeptember 7.
Netanjáhu a holland parlamentben a kézfogások után a többi között megbeszélést folytatott az ottani külügyi bizottság tagjaival, akiknek a következőt mondta: „Izrael a Közel-Kelet legstabilabb tényezője, egyetlen demokráciája, a térség biztonsági helyzetének megszilárdítója, s ebben a szerepében pedig egyben Európa védelmezője.” (Véleményünk szerint ezért mostantól nem Törökországnak kellene átutalni az eurómilliárdokat a sáskahad visszatartásának ígéretéért, hanem egyenesen Izraelnek, hiszen a németeknek ebben már úgyis nagy gyakorlatuk van – J. K.)
De ez még mind semmi, mert a kéznyújtást antiszemita módon visszautasító töröknek még egy palesztin zászlókitűző is virított a zakója gallérján. Az 1981-ben, Isztambulban született Tunahan Kuzu egyébként nemrégiben a Hollandiai Munkáspártból ült át a friss és ropogós bevándorláspárti Denk, azaz Gondolat nevű párt frakciójába, azaz a török a Magyarországon is népszerű tevékenységnek számító mandátumtolvaj. Tunaham Kuzut egyébként mi sem szeretnénk a budapesti Országgyűlésben látni – van ott már elég magyargyűlölő –, ám Bibit a kézfogás visszautasítása annyira kihozta a sodrából, hogy hazafelé tartván, a repülőgépről a Twitterére kitett videón ezt üzente: „Ma ismét világos példáját láthattuk annak, hogy ki akarja a békét, és ki nem akarja a békét. Én továbbra is büszkén ismertetem meg az izraeli álláspontot az egész világgal, s erősítem Izrael nemzetközi helyzetét. Mert amint az áldott emlékű Menáhem Begin mondta: Aki fenn hordja az orrát, az maradjon is fennhordott orral.” (Ehhez csak annyit tennénk hozzá, hogy Netanjáhu és a zsidók tekintélyes része szerint az a békeszerető, aki elfogadja a palesztinok kisemmizését, területeik teljes elzsidósítását, sőt még tapsikolnak is hozzá – J. K.)
Zoom
Fethi karikatúrája a Misvak című hírportálon
Közben a tegnapi hágai incidenst a Misvah című török hírportálra kitett karikatúrán egy Fethi nevű rajzoló is megörökítette az utókornak. Bár törökül nem tudunk, de Netanjáhunak a kéznyújtás visszautasítására adott „hő!” (hűha!) válasza egyértelmű, míg a török képviselő szavai közül a „katil” szót megértjük, mert az arabul és törökül egyaránt „gyilkost” jelent.
J. el-Kudszi – Kuruc.info