Két iraki "menedékkérőt" vettek őrizetbe gyilkosság vádjával Finnországban. A rendőrség is megerősítette a hírt, amely futótűzként terjedt el a médiában. Áldozatuk egy férfi volt, akit vasárnap reggel találtak holtan Finnország északi részén.
Zoom
Az M1 helyszíni tudósítója elmondta, hogy vasárnap reggel egy 52 éves férfit találtak holtan Otamäkiben. A rendőrség kedden megerősítette, hogy a finn tévé egyik Facebook-oldala igaz információkat adott ki korábban, és valóban két iraki "menedékkérőt" vettek őrizetbe gyilkosság vádjával.
A két migráns már egy éve érkezett Finnországba, de ezen a befogadóállomáson még csak három hete tartózkodtak. A tudósító szerint nem tudni semmit az indítékokról, a szemtanúk csupán arról számoltak be, hogy a két férfi szombat éjjel egy karaokebárban volt, ahová pénz nélkül érkeztek.
A kedélyeket borzolja az is, hogy a gyilkosságon túl rablással is vádolják a két betolakodót, a meggyilkolt férfin túl egy 1975-ben született férfit is kiraboltak a hírek szerint.
A rendőrség Kajáni városában és az Otamäki befogadóközpontban vette őrizetbe az elkövetőket.
Cser Attila úgy fogalmazott: Finnországban migránsok még soha nem gyilkoltak. Az eset az egész közvéleményt meglepte, és félelmet keltett a helyi lakosság körében, ezért csütörtökön délután lakossági fórumot tartanak a városban. (Ahol vélhetően elmondják majd, hogy egyedi esetről van szó, hiszen az ártatlan menekültek csak erőszakolni szoktak, gyilkolni ritkábban, és hogy az elkövetők pszichológiai zavarral küzdöttek, ezért inkább sajnálni kellene őket, de minimum megértéssel viszonyulni hozzájuk - a szerk.)
(M1 - Híradó nyomán)