Toxikológiai vizsgálat elvégzésére szólította fel a szeptember 11-én ájuldozó Hillary Clinton kampánystábját Bennet Omalu, az amerikai foci gyilkos fejsérüléseit kutató neuropatológus.
Omalu szerint Hillary Clinton ájulása nem csak a hőség, a fáradtság és tüdőgyulladása miatt következett be. Az Agyrázkódás nevű film megihletője arra utalt több tweetjében is, hogy a demokrata jelöltet megmérgezhették, ezt pedig csak egy toxikológiai vizsgálattal lehetne tisztázni – írja az Independent.
Bennet Omalu az a neuropatológus, aki először diagnosztizálta a halál után kimutatható CTE-t egy egykori NFL-játékos agyában. A gyilkos kór (krónikus traumatikus enkefalopátia) a gyakori fejsérülések miatt kialakult betegség, melyet gyakran kísér depresszió, és ami már többször bizonyult halálosnak.
A kitartásáról és makacsságáról elhíresült orvos feltételezett gyanúsítottakat is felsorolt: a Trump-Putyin párost. Putyin a 2006-os Litvinyenko-üggyel bizonyította, hogy nem ismer határokat, Trump pedig "isteníti az orosz elnököt, így engedelmesen követi minden utasítását".
Összeesküvés-elméletét megdöbbenés és legyintések sora fogadta a közösségi médián, a demokrata kampány pedig válaszra sem méltatta.
(Híradó)