Két papot megöltek a mexikói Veracruz szövetségi állam Poza Rica de Hidalgo nevű városában, a lelkészeket haláluk előtt ismeretlen fegyveresek elhurcolták és megkínozták - közölte kedden a helyi ügyészség.
A 28 és 50 éves papok holttestére helyi idő szerint hétfőn bukkantak rá egy helyi út mentén – jelentette a Kathpress katolikus hírügynökség. Egy sekrestyés, akit a fegyveresek ugyancsak elraboltak és arra kényszerítettek, hogy kocsijukat vezesse, el tudott menekülni.
Az El País című spanyol napilap internetes kiadása úgy tudja, hogy a két papra a helyi plébánián támadtak rá az elkövetők. Mielőtt agyonlőtték volna a két férfit, megkínozták őket a támadók. Mindez bérgyilkosságra utal – írja a lap.
Veracruz Mexikó egyik legveszélyesebb szövetségi államának számít, ahol egyszerre több bűnbanda küzd egymással a terület uralmáért. A két lelkész halála összefüggésben állhat azzal is, hogy a mexikói hadsereg az előző nap különleges hadműveletet indított az erőszak megfékezésére.
A mexikói katolikus egyház szerint mióta Enrique Pena Nieto elnök 2012 decemberében hivatalba lépett 14 papot, egy papi szeminárium hallgatóját és egy sekrestyést gyilkoltak meg, további két elrabolt lelkész sorsáról pedig sincs hír.
(MTI)