Tegnap, október 6. óta a Twitteren terjeng egy beszédes fénykép: közel-keleti iszlamista-dzsihadista férfiak a berlini Brandenburgi kapu előtti térségen terrorszervezetek zászlait magasba emelve pózolnak. Az egyik sáska pólóján az Iszlám Állam zászlója is látható, miközben a hitetlenek fölötti győzelmüket hirdetve mutatóujjukkal az ég felé böknek. A berlini Szövetségi Belügyminisztérium és a rendőrség lakossági bejelentésre nem volt hajlandó intézkedni, mert nem voltak biztosak abban, hogy milyen zászlót lengetnek a hódítók - írja a zukunftskinder.org német hazafias weboldal.
A német nemzeti érzés (ha egyáltalán van még ilyen… - H. J.) megalázásának vagy a németségen aratott győzelmük demonstrálásának egyértelmű szándékával már a múltban is pózoltak más népek, vallások képviselői (hanukagyertya-gyújtás) az egyik leghíresebb nemzeti jelképnek számító berlini Brandenburgi kapu előtti térségen. Ám tegnap az Európát lassan végérvényesen elárasztó sáskahad egészen aljas formáját választotta az erőfitogtatásnak. Fiatal dzsihadista-szalafista férfiak a Brandenburgi kapu keleti oldalán, a Dorotheenstadt negyedben levő Párizsi téren (Pariser Platz) magasba emeltek két darab fekete vászonra fehér arab betűkkel írt szöveget tartalmazó zászlót, míg az egyik sáska pólóján az Iszlám Állam zászlója volt látható. Közben a terroristák a várható győzelmük jeleként mutatóujjukat is a magasba emelték.
Zoom
Merkel vendégei dzsihadista terrorszervezetek zászlójával a Brandenburgi kapu előtt (fotó: Twitter)
Az egyelőre még le nem kapcsolt zukunftskinder.org oldal kitette egy Jana Lein nevű állampolgár által a Szövetségi Belügyminisztériumnak, illetve a Berlini Rendőrségnek címzett twitteres kérdését, amely így hangzik: „Megengedett-e Németországban az, hogy egy történelmi emlékmű előtt (vagy bárhol másutt) az Iszlám Állam zászlajával pózoljanak?” Nos, aki eddig azt hitte, hogy a magyarországi rendőrség időnkénti okos válaszainál nincs lejjebb, az olvassa el a berlini rendőrség válaszát: „Egy ilyen jogi értékeléssel mi nem tudunk mit kezdeni, vagy azt megerősíteni, hogy valóban az IÁ zászlajáról van szó.” Jana Lein német állampolgár nyugodtan visszakérdezhetett volna: Egy több millió muszlimot melengető ország Szövetségi Belügyminisztériumának, a Berlini Rendőrségnek valóban nincs iszlámszakértője? S ha tényleg nincs, akkor ott, Berlinben nagyobb a baj, mint azt korábban gondoltuk, tesszük hozzá mi.
Tegyünk rendet a különféle dzsihadista-szalafista terrorszervezetek zászlai között, már csak azért is, mert hátha a Berlini Rendőrség is olvassa a portálunkat. A Brandenburgi kapu előtt pózoló sáskák két, magasba emelt zászlója tényleg nem az Iszlám Állam zászlója, hanem a nálánál semmivel nem jobb és nem veszélytelenebb több más dzsihadista-szalafista terrorszervezeté. Vegyük először a két egyforma, magasba emelt, fekete vászonra fehér arab betűkkel írt szöveget tartalmazó zászlót. Az egyik muszlim hagyomány szerint Mohamed próféta fekete zászlót lobogtatott, amikor hitharcosai élén csatát vívott a hitetlenekkel. A felirat pedig nem más, mint a „sahádá”, azaz „tanúsítás”, a muszlim hitvallás összegezése: „Nincs Isten Allahon kívül. Mohamed Allah küldötte.”
Zoom
1., A Kivándorlók és Támogatók Hadseregének zászlója (fotó: Wikipédia)
Zoom
2., A Levante Meghódítása Frontjának zászlaja (fotó: Wikipédia)
A Brandenburgi kapu előtt meglobogtatott, fentebb ismertetett zászlótípus tehát nem az Iszlám Állam zászlója, hanem egyszerre több más dzsihadista-szalafista, a kereszténységet egyaránt eltüntetni szándékozó terrorszervezeté: 1. A 2012-ben alapított, s Szíriában a Nuszrá Fronttal szövetségben a kormánycsapatok ellen harcoló Dzsejs el-Muhádzsirín vál-l-Anszár (Kivándorlók és Támogatók Hadserege). A különbség itt csupán az, hogy az arab szöveg alatt egy kivont kard is látható, majd a kard alatt a nevezett terrorszervezet neve olvasható. 2. Ugyanilyen a zászlaja a nemrégiben Dzsabhát en-Nuszrá li-Áhel is-Sám-ról (Levante Népét Megsegítő Front) Dzsabhát Fáteh is-Sám-ra (Levante Meghódításának Frontja) magát átkeresztelt terrorszervezet zászlója is. Az újítás itt az, hogy a zászló szövege fehér alapon fekete arab betűkkel van írva, s alatta arabul a terrorszervezet neve. 3. Szintén így fest a Al-Káidá nevű nemzetközi terrorszervezet zászlója.
Zoom
3., Az Ál-Káidá zászlója (fotó: Wikipédia)
Zoom
Az Iszlám Állam zászlója (fotó: Wikipédia)
A Brandenburgi kapu előtt készült felvételen az Iszlám Állam zászlója egyetlen sáska pólóján van megjelenítve (jobbról az első, a csuklyás) Az Iszlám Állam (korábbi elnevezése: Irak és a Levante Iszlám Állama – H. J.) zászlójának felső részén fekete alapon fehér, egyszerű kézírással rótt arab betűkkel a fentebb említett hitvallás, a „sahádá” első mondata olvasható: „Nincs Isten Allahon kívül”. A zászló alsó részében a Mohamed próféta pecsétjét megjeleníteni szándékozó, ezért nem egészen szabályos fehér körben fekete arab betűkkel a „tanúság” második mondata egészen szokatlan, számunkra groteszk módon, fordított szórendben van felírva: „Allah Mohamed küldötte.” (Megjegyezzük: ha alulról fölfelé olvassuk a mondatot, akkor viszont helyreáll a szórend, s visszakapja az eredeti jelentését: „Mohamed Allah küldötte.” - H. J.) Az Iszlám Állam ideológusai állítólag azért fordították meg a „sahádá” második mondatának eredeti szórendjét, s tették Isten nevét a mondat elejére, hogy ezzel is kifejezzék Allah elsőbbségét.
Hering J. - Kuruc.info
Kapcsolódó: