Staffan de Mistura olasz diplomata, az ENSZ-főtitkár és az Arab Államok Ligájának rendkívüli küldöttje Damaszkuszba érkezett, hogy a megbékülés lehetőségéről tárgyaljon Bassár el-Ászád szíriai elnökkel, Valíd el-Mu’állem külügyminiszterrel és a kormányellenes terrorszervezetek képviselőivel. Közben Aleppó északi, már a kormányerők kezén levő El-Forkán nevű városrészében az iszlamista terroristák által indított rakéta becsapódása megölt hét kisiskolást, 19-et megsebesített – jelenti az El-Maszdar hírportál.

Megsebesült kisiskolás Aleppó El-Forkán nevű negyedében (fotó: Zen Adra)
A szíriai kormánycsapatok ostromolta Aleppo város északi részében, pontosabban az El-Forkán (a jó megkülönböztetése a rossztól – H. J.) negyedben iszlamista terroristák indította rakéta csapódott be egy iskola osztályába. A robbanás következtében legalább hét kisiskolás a helyszínen életét vesztette, tizenkilenc pedig a tanárukkal együtt megsebesült. Az El-Maszdar hírportál beszámolója szerint már a Bassár el-Ászád elnök kormányerőinek kezén levő El-Forkán negyed iskoláján kívül a terroristák rakéta- és aknatámadást intéztek Aleppó Es-Sahbá negyedében az El-Bászel Kórház szívsebészeti osztálya, illetve a Fauzi el-Dzseszri Iskola ellen, aminek következtében egy asszony életét vesztette, sok polgári személy megsebesült.
Zoom
Iskolai osztályterem rakétabecsapódás után (fotó: Zen Adra)
Az El-Maszdar katonapolitikai hírportál kiemeli, hogy az aleppói iskolában a kisdiákok halálát és sokak sebesülését okozó iszlamista rakétatámadásra éppen akkor került sor, amikor Staffan de Mistura, az ENSZ rendkívüli küldöttje Damaszkuszba érkezett, hogy megbeszéléseket folytasson Valíd el-Mu’allem szíriai külügyminiszterrel és Bassár el-Ászád elnökkel a válság megoldásának lehetséges módozatairól. A nyugati hírközlő eszközök és politikusok a mostani terroristatámadással egyidejűleg az orosz és a szíriai kormánypárti erőket azzal vádolják, hogy kórházakat és egyéb egészségügyi intézményeket bombáznak, s ezzel civilek halálát és sebesülését idézik elő Alepponak még a terroristák kezén levő keleti részében.
Hering J. – Kuruc.info