Mintegy 150 német hazafi és főleg Csehországból érkezett külföldi gyászmenettel emlékezett január 14-én a berlini Breitscheid-Platzon elkövetett iszlamista terrorcselekmény halálos áldozataira. A gyülekezőhelyen a szónokok hangsúlyozták Angela Merkel kancellár és az egész németországi politikai vezetés felelősségét, illetve követelték a hatalomból való távozásukat. A megemlékezést bekiabálással és feliratokkal antifák és anarchisták zavarták meg – írja Spreeruf berlini újság.
Zoom
Az antifák írásos üzenete Berlinben (fotók: Chris Ares Fb-megosztásai)
Három nappal ezelőtt a tömeges bevándorlást és az iszlám vallás térhódítását ellenző berlini Pegida mozgalom (Bägida) felhívására gyászmenetet tartottak a berlini Breitscheid-Platzon karácsony előtt elkövetett kamionos terrorcselekmény halálos áldozatainak emlékére. Az emlékezők az Állatkert pályaudvar mellett gyülekeztek, ahol a Csehországból is érkezett és a helybeli német felszólalók élesen bírálták Angela Merkel kancellár és az egész németországi politikai vezetés elhibázott bevándorláspolitikáját. A mintegy 150 emlékező a beszédek elhangzása után átvonult a tragédia színhelyére, ahol elhelyeztek egy „Nem felejtünk” feliratú koszorút.
Zoom
Egy ferdeszemű antifa még be is int az emlékezőknek
A kegyeletes megemlékezést mintegy harminc, magát antifának nevező aljaember zavarta meg. A gyalázatos tettre január 14-én került sor, de mivel a „fősodratú” sem Németországban, sem Magyarországon nem számolt be róla (végül is nem holokauszt-megemlékezést zavartak meg – H. J.), az eset csak most jutott a tudomásunkra. A hulladékok a többi között azt kiabálták, hogy a megemlékezőknek nincs joguk „náci propaganda” terjesztésére. A kifeszített molinón pedig ezek az irodalmi veretű mondatok voltak olvashatók: „Mi szeretjük a nemzethalált! Ellenezzük a népi blablátokat! Ellenezzük a nacionalista szarságotokat! Határok nélküli világért vagyunk!”
H. J. – Kuruc.info