Donald Trump elnök David Friedman személyében egy szélsőséges, véresszájú cionista zsidót küld az Amerikai Egyesült Államok tel-avivi nagykövetségének az élére. A leendő amerikai nagykövet lelkes kezdeményezője annak, hogy Washington költöztesse át a nagykövetségét Tel-Avivból Jeruzsálembe. A Barack Obamát és az egész amerikai külügyminisztériumot antiszemitának nevező Friedman az egyik izraeli lapban tavaly nyáron azt fejtegette, hogy a megbékélés érdekében palesztin állam létesítését is támogató „J Street” nevű amerikai Izrael-lobbi tagjai még a hajdani kápóknál is silányabbak – írja a Válláh!Hádásot izraeli hírportál.
Zoom
Dávid (Király) Friedman egy zsidó nacionalista rendezvényen (fotó: Abír Sultan)
David Friedman kinevezése ellen ma éjszaka nyílt levélben tiltakozott öt, korábban Izraelben akkreditált amerikai nagykövet. Az ABC által közzétett tiltakozó levél aláírói: Thomas Pickering, William Harrop, Edward Walker, Daniel Kurtzer és James Cunningham. Amint a névsorból kitűnik: David Friedman kinevezése ellen tiltakozó korábbi nagykövetek között csak egy zsidót találunk, Daniel Kurtzert, míg nem szerepel közöttük Martin Indyk és a most hazahívott Dan Shapiro. Az öt neves diplomata fölhívja Trump elnök és a közvélemény figyelmét arra, hogy a szélsőséges Friedman nem alkalmas Washington érdekeinek képviseletére.
Zoom
Trump megválasztását ajánló plakát egy izraeli katonai ellenőrzőponton a megszállt területeken
A nyílt levél aláírói fölemlítik David Friedman korábban megismert szó- és írásbeli megnyilatkozásait, cselekedeteit. A tekintélyes diplomaták – demokraták és republikánusok egyaránt – a többi között emlékeztetnek rá, hogy Friedman a korábbi elnököt, Barack Obamát és az egész washingtoni külügyminisztériumot többször is leantiszemitázta, a palesztin-izraeli válság „kétállamos” megoldásának tervét pedig egyszerűen csak „illúziónak” nevezte. (A „két államot a kép népnek” megoldási terv lényege az, hogy az ENSZ-határozatok értelmében az 1967-es határokon belül Ciszjordániában és a Gázai övezetben létrehoznának egy palesztin államot az 1948-ban már megalapított Izrael mellett. Csakhogy ez megoldási terv Friedmannak és a mindenkori izraeli kormányoknak nem felel meg, mert akkor le kellene állítani a ciszjordániai zsidótelepítést, illetve felszámolni a már meglevőket – H. J.)
Zoom
Naftali Bennett izraeli oktatásügyi miniszter, a Ciszjordániai Zsidó Telepesek Tanácsának főigazgatója (balról) és David Friedman (fotó: Twitter)
A korábban Izraelben akkreditált nagykövetek fontos érvként hozzák föl a szélsőséges Friedman alkalmatlanságának bizonyítására azt is, hogy 2016 májusában az ’Árúc 7 hírcsatorna írott kiadásában a leendő amerikai nagykövet azt állítja: a „J Street” amerikai zsidó Izrael-lobbi tagjai még az egykori kápóknál is hitványabbak, mert utóbbiak tette valahol érthető, hiszen az életüket igyekeztek megmenteni, ám a „J Street” támogatói olyan zsidók, akik kényelmes otthonaikból, senki által nem veszélyeztetve törekszenek Izrael megsemmisítésére... (A „J. Street” amerikai zsidó lobbista csoportot közel egy évtizeddel ezelőtt alapította egy Jeremy Ben-Ami nevű zsidó. Az Izraelt anyagilag és politikailag támogató szervezet a megbékélés érdekében semmilyen kompromisszumra nem hajlandó AIPAC nevű szélsőséges amerikai cionista lobbi ellenlábasaként lépett a közélet színpadára. A „ J Street” a választási kampány idején ellenezte Trump megválasztását – H. J.)
Zoom
David Friedman és Donald Trump. Melyikük lehet az igazi király?
A véresszájú David Friedman, foglalkozására nézve ügyvéd, teljes és a szerénységére utaló neve: David Melech Friedman, azaz „Dávid Király Friedman”. Az 1959-ben, a Temple Hillel konzervatív zsinagóga rabbijának fiaként született David Friedman eddig a The Trump Organization nevű szervezet alkalmazottjaként tevékenykedett. David (a király) az elmúlt harminc év folyamán több mint százszor járt Izraelben és a megszállt területeken épített zsidó településeken, lelkes támogatója annak, hogy Washington áthelyezze a nagykövetségét Tel-Avivból Jeruzsálembe.
Hering J. – Kuruc.info
Frissítés: A Szenátusban ma volt a Donald Trump által kiszemelt nagykövetjelölt, David Friedman meghallgatása. A hallgatóság soraiból néhányan palesztin zászlót lobogtatva tiltakoztak a szélsőséges zsidó kinevezése ellen. A tiltakozók pólójára a következő mondatok voltak írva: „Állítsátok meg a zsidótelepítést!”Az egyik tüntető a nagykövetjelölt felé fordulva ezt kérdezte: „Ön támogatja a törvénytelen településeket? Ön támogatja a fajvédelmet?”– tudósít a Válláh!Hádásot a helyszínről.
Zoom
Zoom
A biztonsági őrök természetesen eltávolították a tiltakozókat, miközben azok azt is kiabálták, hogy David Friedman semmiféle diplomáciai tapasztalattal nem bír, tehát alkalmatlan a nagyköveti feladatok ellátására. De azért is alkalmatlan, mert ismert Izrael-barát nézetei vannak, amit egy diplomata nem engedhet meg magának. Egy tiltakozó pedig a helyzet érzékeltetése végett megfújta a zsidók rituális hangszerét, a szarvból készült sófárt. Az egyik tiltakozó ezt kiáltotta: „Izrael háborús bűnöket követ el Ciszjordániában, s mindezt David Friedman támogatja!”
Zoom
Zoom
A tiltakozók (akiket a következő órákban valószínűleg antiszemitákként fog bemutatni az ismert hovatartozású sajtó – H. J.) eltávolítása után a fajvédő Friedman elmondhatta a mondókáját, a többi között ezt: „Nagyra értékelem azt a lehetőséget, hogy itt lehetek, számomra ez nagy megtiszteltetés. Országunk már régóta támogatja Izraelt. Ha kineveznek nagykövetnek, küldetésem folyamán az Egyesült Államok érdekeit fogom képviselni, miközben azon fáradozom, hogy béke és stabilitás legyen a Közel-Keleten, mondta Friedman, majd hozzáfűzte: „Jól ismerem Izraelt, a történelmét és a földrajzát, s közeli kapcsolataim vannak Trump elnökkel”, dicsérte önmagát a szélsőséges zsidó.
H. J. – Kuruc.info