Egy férfit megölt, egy nőt pedig túszul ejtett egy szomáliai férfi Melbourne-ben. Az állítása szerint az Iszlám Állam nevében cselekvő Yacqub Khayre-t végül agyonlőtték a rendőrök.
Zoom
Milyen ártatlan tekintete van szegénynek...
Egy robbantás miatti bejelentést követően érkeztek a hatóságok hétfőn Melbourne-ben egy lakóházhoz, ahol már az előcsarnokban találtak egy halott férfit. Mindeközben egy másik férfi, egy Yacqub Khayre felfegyverkezve túszul ejtett egy nőt a lakásban – írja a BBC. A 29 éves szomáliai származású Khayre azt állította, hogy az Iszlám Állam nevében cselekszik.
A csoport magára is vállalta a történteket, de a rendőrség szerint nincs bizonyíték arra, hogy valóban együtt dolgozott volna Khayre az Iszlám Állammal. Ezt még vizsgálják. És azt sem tudni, hogy a férfi tette előre eltervezett, vagy csak ötletszerű volt.
A szomáliaival az ostrom alatt tűzharcba keveredtek a rendőrök, melyben három rendőr megsérült, míg az elkövetőt agyonlőtték. A túszul ejtett nő épségben kiszabadult.
A rendőrség által az előcsarnokban megtalált áldozatról azt közölte az ausztrál rendőrség, hogy a lakóház akalmazottja volt, és rosszkor volt rossz helyen, ezért kellett meghalnia.
Yacqub Khayre-t egyébként ismerte a rendőrség, sőt: börtönben is volt már, de ilyenkor persze az a megoldás, hogy szabadon engedik, hadd folytassa...
(BBC - Mandiner nyomán)