Két reszkető fiatal fiút találtak szerdán a francia főváros alatti katakombákban. A 16 és 17 éves tinik egy titkos bejáraton juthattak be a földalatti temetkezési hely lezárt alagútjaiba, de a sötétben eltévedtek.
A fiúkat mentőkutyák találták meg, majd a tűzoltók súlyos kihűléssel kórházba szállították őket. ”A kutyáknak köszönhetjük azt, hogy megtaláltuk őket” – mondta a párizsi tűzoltóság szóvivője.
A 240 kilométeres földalatti alagútrendszer igazi labirintust alkot a francia főváros alatt. A látogatók csak egy kis szakasznál nézhetik meg az útvesztőt Párizs déli részénél, mivel a többi útvonalra már 1955 óta tilos belépni. Az iskolások és a bulizó fiatalok ellek ellenére előszeretettel szöknek be titkos bejáratokon.
A földalatti labirintusban 15 fokos a levegő, így a fiúk három nap alatt alaposan kihűltek. Még nem tisztázott, hogy ki értesítette a hatóságokat a fiúk eltűnéséről, és azt sem lehet tudni, hogy pontosan hogyan vesztek el. A katakombák múzeumának igazgatója kiemelte, hogy a kétórás látogatás alatt is nagyon hideg van, és a publikum számára megnyitott 2 kilométeres szakaszon még senki sem tévedt el.
(Híradó - The Guardian)