A Dunába süllyedt egy páncélozott személyszállító jármű (TAB) a Románia területén zajló, Saber Guardian elnevezésű nemzetközi hadgyakorlat alatt – közölték szerdán az Agerpres hírügynökséggel a bukaresti védelmi minisztériumhoz közeli források.
Zoom
A hírügynökség értesülései szerint a szárazföldi erőkhöz tartozó páncélozott jármű Ialomita megyében, Bordusani közelében süllyedt el. A védelmi minisztérium illetékesei leszögezték, hogy a balesetnek nincsenek áldozatai. A Digi 24 hírtelevízió tájékoztatása szerint a harckocsi háromfős legénységének még időben sikerült kimenekülnie, és valamennyiüket egy közeli hajó vette fel.
A Bulgária, Románia és Magyarország területén zajló, az Egyesült Államok szárazföldi erőinek európai parancsnoksága által összehangolt Saber Guardian 2017 (Szablya őre, SG17) elnevezésű hadgyakorlaton 22 NATO-tagállam és partnerország 25 ezer katonáját és mintegy kétezer harci eszközét mozgósították.
Románia területén 21 gyakorlatot tartanak július 10–22. között Nagysinken, Raureniben, Bordusaniban, valamint a Capu Midia, Mihail Kogalniceanu és Babadag lőtereken és katonai bázisokon. A Saber Guardian Románia és a fekete-tengeri térség eddigi legnagyobb hadgyakorlata.
(Krónika)