Tovább gyűrűzik a botrány, ami felnyitotta a zsidó producer párjának szemét. Öt nappal ezelőtt még azt nyilatkozta a szexuális zaklatással vádolt Harvey Weinstein felesége, hogy 100%-ig támogatja férjét, most azonban a 41 éves Georgina Chapman bejelentette, hogy elhagyja őt.
Zoom
“A szívem megszakad azokért a nőkért, akik miatta szenvedtek” – mondta a feleség, aki 10 évvel ezelőtt mondta ki az igent Weinsteinek, akitől 2 gyermeke is született.
Kedden három nő szexuális erőszakkal vádolta meg Harvey-t a The New Yorker magazinban, amely a filmmogul képviselőjének hazudozását is közölte. A korábbi híradások arról számoltak be, hogy a befolyásos producer évtizedeken át szexuálisan zaklatott fiatal színésznőket. Asia Argento színésznő és az egykor szintén színészi pályára készülő Lucia Evans, valamint egy harmadik, név nélkül nyilatkozó nő azonban a keddi cikkben már azzal vádolta Weinsteint, hogy megerőszakolta őket.
A lapban megjelent cikk szerint 13 nő állította, hogy Weinstein 1990 és 2015 között szexuálisan zaklatta vagy megerőszakolta őket. Az incidensek az erőszakos fogdosástól a megerőszakolásig terjednek.
Mindeközben a The New York Timesban Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie és több más színésznő is csatlakozott kedden a producert molesztálással vádoló nőkhöz. Paltrow szerint Weinstein arra akarta rábírni őt mint feltörekvő színésznőt, hogy masszírozza meg egy szállodai szobában, ezért akkori udvarlója, Brad Pitt neki is rontott a producernek egy filmbemutatón.
Jolie azt mondta, hogy fiatalon neki is “rossz tapasztalata” volt Weinsteinnel, ezért azóta nem is hajlandó vele dolgozni, és figyelmeztet másokat is, akik szerepet vállalnak a filmjeiben.
Harvey Weinsteint vasárnap kirúgták a Weinstein Co.-tól, amelynek társalapítója és egyik vezetője volt, a cég nevét vélhetően a botrány miatt megváltoztatják. A perverz zsidó magánrepülőn utazott el a hét elején Európába, hogy egy szanatóriumban kezeltesse szexfüggőségét.
Számos hollywoodi színész, köztük Meryl Streep, Lena Dunham, Jennifer Lawrence, George Clooney és Ben Affleck is mélyen elítélte, és megbocsáthatatlannak nevezte, amit elkövetett. Ugyanígy tett az Obama házaspár, Hilary Clinton és Nancy Pelosi, a demokraták képviselőházi frakciójának vezetője is.
(Hellomagazine - MTI - Híradó nyomán)