Egy texasi egyetem lapja bocsánatot kért, miután megjelentette egy hallgató cikkét, melyben azzal vádolja a fehéreket, hogy létük egy rendellenesség, és nem kellene, hogy létezzenek.
Rudy Martinez ezzel a kijelentéssel indítja cikkét: a DNS-ed egy undormány, majd a zsidó Robert Oppenheimer, az atombomba atyjának Bhagavad-gítából kölcsönzött önsajnáltató mondatának parafrázisával folytatja: "Fehérré váltam, a világok pusztítójává."
Martinez nyíltan a fehér emberek gyűlöletével indokolja kijelentését.
Zoom
A cikk a Texasi Állami Egyetem lapjában, a University Starban
Mint az egyetemi lapban írta: "Ha visszagondolok azokra a fehér emberekre, akikkel valaha találkoztam – akár professzorok, iskolatársak, szerelmespárok, barátok vagy rendőrök voltak – talán csupán egy tucat közülük, aki tisztességes." Martinez azt állítja, hogy a fehér ember csupán rendellenesség az Egyesült Államokban, aki az európaiaktól származik, és elhagyta azonosságát „valami új, a lopott föld keresése közben”.
Zoom
Ő lenne Rudy Martinez
A cikk végén a fehér faj kihalását említi, személyes utálatát kifejezve ezzel: „A fehér embernek vége lesz, mert azt akarjuk. Addig is, emlékezzetek arra, hogy utállak titeket, mert nem kellene, hogy létezzetek."
Denise Cervantes, a lap szerkesztője bocsánatot kért, miután a cikk széles körben kritikát kapott. Cervantes elmondta, hogy eredeti célja a cikknek az volt, hogy "elmondja gondolatait a faji hovatartozásról". Elismerjük, hogy sorai lehettek volna egyértelműbbek is, és ezzel megsértette az egyetem közösségét - tette hozzá.
A szerkesztőség szintén bocsánatot kért, és Martinezt kirúgták, miután számtalan fenyegető üzenetet kaptak.
Perge Ottó - RT nyomán