Hollandiában a Központi Zsidó Konzultáció (CJO) nevű szervezet zsidógyűlölettel vádolta meg Dries van Agt, volt holland miniszterelnököt és az általa alapított Jogi Fórumot. Van Agt a Holland Munkáspárt Ifjúsági Tagozata által Utrecht városában tartott összejövetelen legutóbb kijelentette: „Ez a párt jó a palesztinok számára, dacára annak, hogy soraiban is fellelhető egy erős zsidó lobbi” – írja a JTA zsidó hírügynökség.
Zoom
Dries van Agt
Dries van Agt, római katolikus holland politikus 1977-1982 között két cikluson át hazája miniszterelnöki tisztét töltötte be előbb a Katolikus Néppárt, majd a Kereszténydemokrata Tömörülés színeiben. Követve holland kormányfőelődeinek „jó” szokását hivatali idejében feltétel nélkül támogatta Izrael zsidótelepítő, népirtó politikáját. Van Agt korábban, 1971-ben Hollandia igazságügyi minisztere, majd 1973-ban pedig miniszterelnök-helyettes lett. A második miniszterelnöksége után öt évvel az Európai Gazdasági Közösség nagykövete volt előbb Japánban, majd az Amerikai Egyesült Államokban.
Zoom
Van Agt a zsidók szemében akkortól lett gerenda, miután az izraeli hadseregnek a Gázai övezetben 2008 végén – 2009 elején elkövetett újabb gyilkolászása (Öntött ólom-hadművelet) után megalakult Russel Bíróság Palesztináért (nevezik Palesztina Russel Törvényszéknek is – H. J.) keretében elkezdte hangoztatni a háborús bűntetteket elindító, kivitelező izraeli politikai és katonai vezetők felelősségre vonásának szükségességét. A holland katolikus Van Agton kívül a Russel Bíróság Palesztináért szervezetnek olyan cégéres „antiszemita” támogatói voltak/vannak, mint például a zsidó Noám Chomsky, Felicia Langer, Harold Pinter és Norman Finkelstein (utóbbi a magyarul is napvilágot látott Holokausztipar című könyv írója – H. J.)
Zoom
Dries van Agt látogatása a megszállt Hebron városában 2010-ben
Dries van Agt holland jogászprofesszor – akárcsak hozzá hasonlóan sokan mások – már régóta a zsidók célkeresztjében van, ám ilyen dühödten és nyíltan most támadtak rá első ízben. A holland zsidók csúcsszervezetéhez hasonló mércével mérő hazai zsidó szervezetektől, erkölcsprédikátoroktól azt már régen megtanultuk, hogy mindenki antiszemita, aki valamiért egy zsidót, zsidókat, vagy a népirtó Izraelt bírálni merészeli. Antiszemita lett nálunk is, például az, aki Simon Pereszt idézve kijelentette, hogy Izrael fölvásárolja Magyarországot, vagy az, aki zsidó médiának merészeli nevezni a Mark Zuckerberg és társulata által működtetett Facebookot. Így járt most az izraeli vezetés intézményesített rasszizmusára rámutató, annak áldozatait védő Dries van Agt, egykori holland miniszterelnök is.
Hering J. – Kuruc.info