Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter röviddel ezelőtt bejelentette, hogy egyelőre nem léptetik hatályba a nemrégiben meghozott, úgynevezett "holokauszttörvényt", amelynek értelmében akár hároméves szabadságvesztéssel is sújtható az, aki nagy nyilvánosság előtt a lengyeleket vagy Lengyelországot a zsidók holokausztjában való részvétellel vádolja. A törvény hatályba léptetése helyett lengyel igazságügyi küldöttség utazik Izraelbe - jelenti gyorshírben a Jediot Áháronot izraeli lap.
Zoom
Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter
Andzrej Duda lengyel államelnök egy héttel ezelőtt már aláírta a varsói parlament két háza által megszavazott, úgynevezett "holokauszttörvényt", amely büntette volna azokat, akik a lengyeleket és Lengyelországot - amely utóbbi egyébként a kérdéses időszakban gyakorlatilag nem is létezett - a zsidók második világháborús holokausztjában való bárminemű bűnrészeséggel vádolják. Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter ma este azonban bejelentette, hogy Varsó befagyasztja az említett "holotörvényt".
Zoom
"Lengyel szar, gyilkosok, b...ódjatok meg!" - meggyőző izraeli érvelés Lengyelország tel-avivi nagykövetségének kerítésén
A lengyel igazságügyi miniszter egyben azt is bejelentette, hogy Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök korábbi kérésének eleget téve lengyel igazságügyi küldöttség érkezik Jeruzsálembe a zsidók által vitatott törvény további sorsának megvitatására. A lengyel "holokauszttörvény" a korábbi elképzelések értelmében március 1-jén lépett volna hatályba, Varsó azonban a már az államelnök, Andzrej Duda által is aláírt törvény hatályba léptetését az alkotmánybíróság véleményezéséig befagyasztja.
H. J. - Kuruc.info
Frissítés: A Válláh!Hádásot izraeli héber nyelvű hírportál a „holokauszttörvény” ügyében történt behódolásukat már megközelítőleg olyan főcímmel illette, mint amiképpen mi, tegnap este: „Izrael nyomásgyakorlásának következtében: Lengyelország befagyasztja a holokauszttörvény hatályba léptetését”. Amint arról fentebb hírt adtunk: az Izraeli Külügyminisztériumban már tegnap este bejelentették, hogy nemsokára lengyel jogászokból álló küldöttség érkezik Jeruzsálembe az egyelőre – de valószínűleg véglegesen – befagyasztott „holokauszttörvény” mindkét fél számára elfogadható változatának kidolgozására.
Zoom
A lengyeleket mocskolóknak mégsem sem lehet megálljt parancsolni (fotó: AP)
Közben kiderült, hogy a lengyelek még a törvény hatályba lépésének befagyasztása előtt is kozmetikáztak rajta, mert például a változtatás értelmében nem lennének büntethetők a lengyel államot és népet a zsidók holokausztjában való közreműködéssel vádolók közül az újságírók, történészek és a holokausztot túlélő személyek. Magyarán, éppen azok mocskolhatják továbbra is a lengyeleket, akik általában eddig is tették.
S hogy mi eredményezte a lengyelek látványos és megalázkodó meghátrálását, arra némi magyarázatot ad a fentebb említett izraeli hírportál által a mostani hírhez mellékelt rövid videó, pontosabban Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök szavai. Mint ismert, a lengyel „holokauszttörvény” körüli zsidó indulatokat még inkább fölkorbácsolta az, hogy Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő a müncheni biztonsági konferencia egyik szünetében egy amerikai zsidó újságíró provokatív kérdésére azt válaszolta: Amiképpen lengyelek, ukránok, osztrákok és mások, így zsidók is kivették részüket a holokauszt idején elkövetett bűncselekményekből.
Zoom
Mateusz Morawiecki lengyel és Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök Münchenben (fotó: Reuters)
Az akkor szintén Münchenben tartózkodó Binjámin Netanjáhu a lengyel kormányfő idézett kijelentésére válaszolva a rövid videón ezt mondja: „Lengyelország miniszterelnökének itt, Münchenben elhangzott szavai felháborítóak. Gondok vannak itt a történelem helyes értelmezésével, de ez a megnyilatkozás egyben a népünk tragédiájával szembeni érzéketlenségről is tanúbizonyságot tett. Szándékomban áll, hogy minél előbb beszéljek vele.”
Zoom
Mateusz Morawiecki (középütt) mécsest helyez el Auschwitzban – mégsem értelmezi helyesen a történelmet (fotó: Reuters)
De a fentebb idézett Válláh!Hádásot hírportál főcíménél is beszédesebb a Likud-kormányhoz közelállónak és „tekintélyesnek” tartott Jiszráél Há-Jom (Izrael Ma) című hírportálnak a lengyelek meghátrálásáról szóló hírének, hibáktól és ferdítésektől sem mentes alcíme: „Izrael és a világ zsidóságának nyomásgyakorlása következtében Lengyelország kormánya bejelentette (pontosabban: Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter – H. J.), hogy a bíróság döntéséig (helyesen: a Lengyel Alkotmánybíróság – H. J.) elhalasztják a vitás törvény hatályba léptetését.”

Jáákov Hágoél és Semjén Zsolt az Országházban, 2016-ban (fotó: Cionista Világszövetség)
De az már csak hab a tortán, hogy a lengyelek elleni mostani propagandaháború egyik zászlóshajójának, a Cionista Világszövetség helyettes elnöke, s egyben az Antiszemitizmus Elleni Küzdelem Ügyosztályának vezetője, Já’ákov Hágoél, Budapest két évvel ezelőtti díszvendége a lengyelek térdre ereszkedése után, még tegnap este kijelentette: „Üdvözlöm Zbigniew Ziobro lengyel külügyminisztert, amiért úgy döntött, hogy befagyasztja az európai zsidóságot súlyos történelmét sértő holokauszttörvényt.” (Mármint a törvény hatályba léptetését – H. J.) De van ebben az idézett mondatban még tragikomikusabb tévedés is. A világ egyik legnagyobb zsarolója, Já’ákov Hágoél még annak a vezető lengyel politikusnak a nevét és hivatali címét sem tudja, akit legutóbb megzsarolt. A „holokauszttörvény” hatályba léptetésének befagyasztását ugyanis valóban Zbigniew Ziobro jelentette be Izraelnek, ám ő nem külügy-, hanem igazságügyi miniszter a varsói kabinetben. A külügyminisztert pedig Jacek Czaputowitznak hívják. Ennyit a zsidó vezetők jelenkori történelmi ismereteiről.
Hering J. – Kuruc.info
Kapcsolódó: