„Köszönöm, az interjút megszakítom... Jó lenne egy egyenes kérdésre egyenes választ adni” – ezzel ért véget a brit védelmi miniszter bejelentkezése egy szafariparkból, miután a brit ITV reggeli műsorának vezetői megunták Gavin Williamson kitérő válaszát egy rövid kérdésre.

"Sajnálja-e, hogy azt mondta Oroszországról: kussoljon és húzzon el?" – Williamson korábban ezt a Szkripal-ügy kapcsán mondta, miután London szerint az orosz titkosszolgálat által ideggázzal megmérgezett egykori orosz titkosügynök elleni, Angliában végrehajtott támadás miatt több orosz diplomatát kiutasítottak az Egyesült Királyságból, amire válaszul Moszkva is kiutasított több brit diplomatát.
Williamson az eldöntendő kérdésre válaszul az Egyesült Királysággal szolidáris nemzetközi közösségről és a Szergej Szkripalt, valamint szintén megmérgezett lányát kezelő orvosok áldozatos munkájáról próbált beszélni.
Williamson kifogásolt nyilatkozatával kapcsolatban az orosz külügyminiszter korábban azt mondta: a brit miniszter talán nem eléggé képzett – idézte fel a Ria Novosztyi.
(Index nyomán)