Gyilkosságért, drogkereskedelemért, nemi erőszakért és más súlyos bűncselekményekért elítélt bűnözők is kaphattak menedékjogot Németországban - írja a német Bild a Szövetségi Menekültügyi és Bevándorlási Hivatal (BAMF) belső levelezésére hivatkozva.
Zoom
A lap birtokába olyan üzenetváltások jutottak, amelyekben a menekültügyi kirendeltségek munkatársai tájékoztatták a BAMF nürnbergi központját a benyújtott menedékkérelmekről. A Németországban védelmet kérő "menekültek" több alkalommal számoltak be általuk elkövetett súlyos bűncselekményekről hazájukban. A "menedékkérőket" ebben az esetben is bizonyos fokú védelem illeti meg: amennyiben hazájukban halálbüntetés vagy kínzás várna rájuk, a német hatóságok "humanitárius okokból" nem küldhetik vissza őket hazájukba. (Jól látja a kedves olvasó, tömeggyilkosokat, erőszaktevőket és drogkereskedőket védelmeznek, illetve szabadítanak rá a saját népükre "humanitárius okokra" hivatkozva... - a szerk.)
Egy november 10-én készült belső levélben például a német menekültügyi hivatal munkatársa arról tájékoztatta a központot, hogy az egyik török "menedékkérő" meghallgatásán azt mondta: Törökországban körülbelül 85 büntetőeljárás folyik, és elfogatóparancsot is kiadtak ellene. A munkatárs további intézkedést kért a központtól.
A Bild azt írja: olyan belső levél is a birtokukba jutott, amely szerint egy menedékkérő azt vallotta a német hatóságoknak, hogy hazájában 40 embert gyilkolt meg.
A lap arról érdeklődött a német menekültügyi hivatalnál, hogy ezek az emberek vajon még Németországban tartózkodnak-e, de a hivatal kérdésükre azt válaszolta: a "személyiségi jogok védelem miatt" egyedi ügyekről nem adhatnak felvilágosítást.
(Bild - Index nyomán)