A Daily Mail cikkének fordítása:
Fiúkat anyjuk megerőszakolására kényszerítenek, valamint kislányoknak azt mondják, hogy a boszorkányság lehetővé fogja tenni számukra a lövedékek elkapását: egy ENSZ-jelentés tömeges nemi erőszakot és kannibalizmust tár fel a kongói háborúban
· Borzalmas atrocitások zajlanak Kongó Kasai régiójában, fedi fel egy ENSZ-jelentés
· Beszámolók arról, hogy lázadó, valamint kormánycsapatok nemi erőszakot és kannibalizmust követnek el
· Tanúk visszaemlékeznek, hogy láttak embereket emberhúst felvágni, megfőzni és megenni, beleértve még élő férfiakról és holttestekről levágott péniszeket
· A Kamuina Nsapu siserehad csoportját látták, hogy női nemi szerveket medálként viseltek
· A konfliktus 2016-ban robbant ki, magába foglalva a Kamuina Nsapu és a Bana Mura siserehadat, valamint Kongó fegyveres erőit
Zoom
Egy ENSZ-jelentés szerint borzalmas atrocitások, beleértve tömeges nemi erőszak és kannibalizmus zajlanak a Kongói Demokratikus Köztársaságban folyó háborúban. 
Az ország Kasai régiójából való tanúvallomásban az is állt, hogy fiúkat anyjuk megerőszakolására kényszerítenek, kislányoknak azt mondják, hogy a boszorkányság lehetővé fogja tenni számukra a lövedékek elkapását, valamint nőket arra kényszerítenek, hogy a csoportos nemi erőszak és a halál közül válasszanak.
Mind a lázadó, mind a kormánycsapatok követtek el atrocitásokat a konfliktus során, beleértve civilek megcsonkítását azon beszámolók szerint, melyeket az ENSZ emberi jogi szakértőinek csoportja hozott nyilvánosságra, akik azt mondták, hogy a világnak oda kell figyelnie erre.
A régióban a konfliktust vizsgáló csoport a múlt héten elmondta az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának, hogy azt gyanítják, hogy az összes fél bűnös háborús bűncselekményekben, valamint emberiség elleni bűncselekményekben.
Részletes 126 oldalas jelentésük hajmeresztő támadások elkövetését katalogizálta a konfliktusban, ami 2016 végén robbant ki, magába foglalva a Kamuina Nsapu és a Bana Mura siserehadat, valamint Kongó fegyveres erőit, a FARDC-t.
„Ami a Kasaiban történt, az egyszerűen túlmegy azon, ami leírható” - mondta Kongó emberi jogi minisztere, Marie-Ange Mushobekwa a Tanácsnak.
„Egy női áldozat elmondta nekünk, hogy 2017 májusában látta a Kamuina Nsapu siserehad egy csoportját, akik közül néhányan női nemi szerveket (csiklókat és vaginákat) medálként viseltek”, állt a jelentésben.
„Néhány tanú visszaemlékezett, hogy látott embereket emberhúst felvágni, megfőzni és megenni, beleértve még élő férfiakról és holttestekről levágott péniszeket - különösen a FARDC részéről -, valamint emberi vért inni”.
Bacre Waly Ndiaye fővizsgáló elmondta a Tanácsnak, hogy egy incidensben egyetlen faluból legalább 186 férfit és fiút fejezett le a Kamuina Nsapu, melynek tagjai közül sokan gyerekek voltak, akiket arra kényszerítettek, hogy fegyvertelenül vagy botot lóbálva harcoljanak, és akiket meggyőztek, hogy a mágia sérthetetlenné tette őket.
Sok ilyen gyerekkatonát megöltek, amikor a FARDC katonái válogatás nélkül legéppuskázták őket, mondta.
„A testeket gyakran tömegsírokba temették… vagy katonák néha teherautókra halmozták őket, hogy máshol temessék el őket”.
Kezdetben úgy gondolták, hogy körülbelül 86 tömegsír van, de a terepen való vizsgálat után a csoport azt gyanítja, hogy több száz lehet, mondta.
A kongói kormány szóvivője elmondta a Reutersnek, hogy az ilyen információt a Kongóban lévő bíróságok részére kell továbbadni.
„Ennek nem voltunk tudatában, és ez nagyon különös. De ez nyilvánvalóan egy politikailag motivált sajtókampány, melynek nincs köze az igazságszolgáltatáshoz”, mondta.
Mushobekwa azt mondta, hogy a kormány teljes szívvel együttműködött a szakértői csoporttal, és azt akarja, hogy az igazság kiderüljön, de azt mondta, hogy a ténymegállapítás némelyike „eléggé kétséges”, mert a vizsgálatot gyorsan végezték.
„Egy dolog abszolút biztos. A rendvédelmi, valamint a biztonsági erők minden egyes eleme, ami ezekért a bűncselekményekért felelős, felelni fog cselekedeteiért, és keményen meg lesz büntetve”, mondta.
(Hidra - Kuruc.info)