2018. július 23., hétfő, Lenke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:00 "Beke István és Szőcs Zoltán élő lármafák"11:41 "Zsidóellenes bejegyzéseket ír Sneider Tamás bizalmasa" - Vona Gábor pedig elmorzsol egy könnycseppet10:53 A börtönben csörgött ki a nagyecsedi cigány gyilkos mobilja10:35 "Zavarodott" fegyveres lövöldözött Torontóban10:19 Kell nekünk egy még újabb, de ezúttal népszavazással szentesített alaptörvény? - Voksolhat szavazásunkon09:36 Tiltott állatviadal szervezőit fogták el Mohácson09:20 Hallatlan diszkrimináció Izraelben is: a homokos "férfiak" nem eshetnek ugyanolyan megítélés alá, mint a meddő nők08:23 Amerika tovább provokálja Iránt: maffiózónak nevezték a vezetőit, és propagandacsatornát indítanak ellenük07:37 Vádat emeltek Macron tüntetőket verő biztonsági embere ellen06:51 A fegyverkedvelő Marija Butyinába is befektetett egy orosz milliárdos23:26 "Vállműtét" miatt neveznek ki új vezérigazgatót ki a Fiat Chrysler autógyár élére 22:48 A kocsmát és a tulaj teraszát is átrendezte egy akasztói ittas vezető22:31 Külföldiekkel oldaná meg Németország a hadsereg létszámproblémáit22:10 Egyelőre nem építenek nagyobb mecsetet egy bajor városban, de a helyi népszavazás eredménye így is elkeserítő21:39 Nem unják még az orosz témát: Trump egyik volt külpolitikai tanácsadója Moszkva informális tanácsadója volt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Kongói háború: fiaikkal erőszakoltatják meg az anyákat, élő emberekről levágott péniszeket esznek

A Daily Mail cikkének fordítása:
Fiúkat anyjuk megerőszakolására kényszerítenek, valamint kislányoknak azt mondják, hogy a boszorkányság lehetővé fogja tenni számukra a lövedékek elkapását: egy ENSZ-jelentés tömeges nemi erőszakot és kannibalizmust tár fel a kongói háborúban
· Borzalmas atrocitások zajlanak Kongó Kasai régiójában, fedi fel egy ENSZ-jelentés
· Beszámolók arról, hogy lázadó, valamint kormánycsapatok nemi erőszakot és kannibalizmust követnek el
· Tanúk visszaemlékeznek, hogy láttak embereket emberhúst felvágni, megfőzni és megenni, beleértve még élő férfiakról és holttestekről levágott péniszeket
· A Kamuina Nsapu siserehad csoportját látták, hogy női nemi szerveket medálként viseltek
· A konfliktus 2016-ban robbant ki, magába foglalva a Kamuina Nsapu és a Bana Mura siserehadat, valamint Kongó fegyveres erőit
Zoom
Egy ENSZ-jelentés szerint borzalmas atrocitások, beleértve tömeges nemi erőszak és kannibalizmus zajlanak a Kongói Demokratikus Köztársaságban folyó háborúban. 
Az ország Kasai régiójából való tanúvallomásban az is állt, hogy fiúkat anyjuk megerőszakolására kényszerítenek, kislányoknak azt mondják, hogy a boszorkányság lehetővé fogja tenni számukra a lövedékek elkapását, valamint nőket arra kényszerítenek, hogy a csoportos nemi erőszak és a halál közül válasszanak.
Mind a lázadó, mind a kormánycsapatok követtek el atrocitásokat a konfliktus során, beleértve civilek megcsonkítását azon beszámolók szerint, melyeket az ENSZ emberi jogi szakértőinek csoportja hozott nyilvánosságra, akik azt mondták, hogy a világnak oda kell figyelnie erre.
A régióban a konfliktust vizsgáló csoport a múlt héten elmondta az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának, hogy azt gyanítják, hogy az összes fél bűnös háborús bűncselekményekben, valamint emberiség elleni bűncselekményekben.
Részletes 126 oldalas jelentésük hajmeresztő támadások elkövetését katalogizálta a konfliktusban, ami 2016 végén robbant ki, magába foglalva a Kamuina Nsapu és a Bana Mura siserehadat, valamint Kongó fegyveres erőit, a FARDC-t.
„Ami a Kasaiban történt, az egyszerűen túlmegy azon, ami leírható” - mondta Kongó emberi jogi minisztere, Marie-Ange Mushobekwa a Tanácsnak.
„Egy női áldozat elmondta nekünk, hogy 2017 májusában látta a Kamuina Nsapu siserehad egy csoportját, akik közül néhányan női nemi szerveket (csiklókat és vaginákat) medálként viseltek”, állt a jelentésben.
„Néhány tanú visszaemlékezett, hogy látott embereket emberhúst felvágni, megfőzni és megenni, beleértve még élő férfiakról és holttestekről levágott péniszeket - különösen a FARDC részéről -, valamint emberi vért inni”.
Bacre Waly Ndiaye fővizsgáló elmondta a Tanácsnak, hogy egy incidensben egyetlen faluból legalább 186 férfit és fiút fejezett le a Kamuina Nsapu, melynek tagjai közül sokan gyerekek voltak, akiket arra kényszerítettek, hogy fegyvertelenül vagy botot lóbálva harcoljanak, és akiket meggyőztek, hogy a mágia sérthetetlenné tette őket.
Sok ilyen gyerekkatonát megöltek, amikor a FARDC katonái válogatás nélkül legéppuskázták őket, mondta.
„A testeket gyakran tömegsírokba temették… vagy katonák néha teherautókra halmozták őket, hogy máshol temessék el őket”.
Kezdetben úgy gondolták, hogy körülbelül 86 tömegsír van, de a terepen való vizsgálat után a csoport azt gyanítja, hogy több száz lehet, mondta.
A kongói kormány szóvivője elmondta a Reutersnek, hogy az ilyen információt a Kongóban lévő bíróságok részére kell továbbadni.
„Ennek nem voltunk tudatában, és ez nagyon különös. De ez nyilvánvalóan egy politikailag motivált sajtókampány, melynek nincs köze az igazságszolgáltatáshoz”, mondta.
Mushobekwa azt mondta, hogy a kormány teljes szívvel együttműködött a szakértői csoporttal, és azt akarja, hogy az igazság kiderüljön, de azt mondta, hogy a ténymegállapítás némelyike „eléggé kétséges”, mert a vizsgálatot gyorsan végezték.
„Egy dolog abszolút biztos. A rendvédelmi, valamint a biztonsági erők minden egyes eleme, ami ezekért a bűncselekményekért felelős, felelni fog cselekedeteiért, és keményen meg lesz büntetve”, mondta.
(Hidra - Kuruc.info) Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Szavazás
Egyetért-e azzal, hogy egy népszavazással elfogadott, új alaptörvény kellene az egypárti alkotmány helyett?
» Igen» Nem
Egyetért-e azzal, hogy népszavazás döntsön az EU-tagságunkról?
» Igen» Nem
Egyetért-e azzal, hogy egy-két hónapos sorkatonai alapkiképzésre szükség lenne?
» Igen» Nem
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready