Egy belgiumi tengerparti település, Zeebrugge lakói a saját kezükbe kívánják venni a rendfenntartás ügyét, mivel a rendőrség tehetetlennek mutatkozik a bevándorlóbűnözőkkel szemben. Miközben a polgárok egyértelműen látják, és már ki is mondják, hogy a migránsok tömeges jelenléte az oka a bűnözés rohamos növekedésének, a rendőrség továbbra sem hajlandó ezt a nyilvánvaló tényt elismerni.
Az utóbbi időben számos betörés és rablás történt a településen. Két nap leforgása alatt nem kevesebb mint 63 bevándorlót tartóztatott le a rendőrség. Ennek ellenére a polgárok bizalmatlanok, és egyre inkább úgy érzik, saját maguknak kell gondoskodniuk a rend fenntartásáról.
Erről azonban a rendőrség igyekszik lebeszélni őket: „Ha az emberek bármi gyanúsat észlelnek, először minket kell hogy hívjanak” – közölte a rendőrség illetékese, hozzátéve: „Veszélyes azonnal azt feltételezni, hogy a rablásokat migránsok követik el”.
Zeebrugge polgármestere, Renaat Landuyt arra szólította fel a polgárokat, hogy „kerüljék a konfrontáció kezdeményezését”, és „ne vegyék a saját kezükbe” a rendfenntartás ügyét.
„Folyamatos az aggodalom a részünkről a kellemetlenségek csökkentését, illetve elkerülését illetően. A rendőrség minden tőle telhetőt megtesz, és ura a helyzetnek. Sajnálatos módon a jelenség létezik. De minden lakost biztosíthatok arról, hogy készenlétben vagyunk” – igyekezett lecsillapítani a kedélyeket a polgármester.
A településen szemmel láthatóan egyre több és több migráns tanyázik. Éjjel sokan közülük az utcákon alszanak, nappal pedig napoznak. Alvó és napfürdőző bevándorlók épületes látványa fogadja Sint-Donaaspark, valamint a templom környékén a helyeieket és az oda látogatókat. Ennek ellenére a rendőrség és a legfőbb elöljáró üzenete a település lakóinak: ne keveredjenek összetűzésbe a migránsokkal, és ne akarják saját maguk fenntartani a rendet. Vagyis csendben tűrjék el, hogy meglopják őket, a rend felborult, a Zeebrugge-t pedig elárasztják az idegenek.
P. O. - Infowars nyomán