2019. január 19., szombat, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:23 Még mindig nem ismerjük a zsidó pofátlanság végső határát: nem elégedett a főrabbi a Magyarországtól Trianon óta elszakított Eperjes zsinagógájával, ezért azt is nekünk kell felújítani21:04 Nemcsak a Jobbik és barátai, de a "nők" is ellenálltak az Orbán-rezsimnek Pécsett20:43 Két salgótarjáni "fiúnak" nagyon megtetszett egy lány telefonja - ütöttek is érte20:22 Románia és Erdély iohannisainak nagyon jó a bocskorosok alatt élni, autonómiára semmi szükségük19:59 "Kreatív és jövőorientált utat követett" a meggyilkolt migráns- és buzisimogató gdanski polgármester19:31 Szombati rezsimdöntés: pár ezer tüntető előtt sikerült leprolizni a magyarok javát18:45 Tovább erősödött a Liga, már Salvini pártja lenne legerősebb az EP-ben18:23 "Szabadság, Egyenlőség, Gumilövedék" - tizedszer is az utcára vonultak a sárgamellényesek17:34 Börtönbe és átnevelőtáborokba akarják zárni a melegeket!17:14 Halálos csapolás: vödrökben lopták a mexikóiak az olajat, amíg rá nem robbant az egész a tolvajokra15:44 Új CSU-elnök: itt az ideje megjeleníteni a párt liberális irányzatát, és szembeszállni a gaz nacionalistákkal14:55 Salgótarjánban is együtt demonstrált a baloldal14:22 Elsüllyedt egy sáskacsónak Líbia partjainál14:03 Kiterjesztenék a fiúkra is HPV-védőoltást13:28 Tűpontosan megjósolta 2004-ben a BÉT a bankoknak, hogy mennyit fognak nyerészkedni a devizahiteleseken
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Konferencia lehet a szír menekültek hazatéréséről

Oroszország, Irán és Törökország nemzetközi konferenciát tervez a szíriai menekültek visszatéréséről – tájékoztatott Vaszilij Nyebenzja orosz ENSZ-nagykövet a szeptember 7-i orosz-iráni-török csúcstalálkozó eredményeiről az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) keddi rendkívüli ülésén.
„A csúcs egyik fontos napirendi pontja, amelyet megvitattak, a szíriai menekültek tömeges visszatéréséhez nyújtandó segítségnyújtás, valamint az emberek országon belüli mozgása volt” – mutatott rá Nyebenzja. Az orosz diplomata szerint ezen kérdések megoldásához nagy segítség lenne a tervezett nemzetközi konferencia.
Az orosz ENSZ-nagykövet emellett kijelentette: Moszkvának megdönthetetlen bizonyítékai vannak arra, hogy az északnyugat-szíriai Idlíbben „megrendezett provokációra” készülnek vegyi fegyverekkel.
„Nagyon valószínű a provokáció, amelyre a damaszkuszi vezetés ellenségei készülnek a külföldi uraik katonai támogatásában bízva. Megdönthetetlen bizonyítékaink vannak ilyen előkészületekre” – hangoztatta Nyebenzja.
Az orosz ENSZ-diplomata újfent elmondta: a nyugati államok vádaskodásai ellenére Bassár el-Aszad kormánya nem készül tiltott fegyvereket bevetni a többségében lázadók által uralt Idlíbben. „Nincsenek vegyi fegyvereik. Kérjük, hallgassanak meg még egyszer, katonai szempontból semmi sem indokolja, hogy Damaszkusz vegyi fegyvert vessen be, katonai-politikai értelemben pedig káros lenne” – emelte ki. Nyebenzja szerint mindez csak arra ösztönözné a nyugati hatalmakat, hogy csapást mérjenek Szíriára, amivel amúgy is fenyegettek ilyen esetben.
Nyebenzja kijelentette: nem szabad hagyni, hogy a terrorszervezetek beláthatatlan ideig túszul tartsák a civil lakosságot Idlíbben. “Egyszerűen lehetetlen az együttélés a szélsőségesekkel” – húzta alá.
“Nem szabad őket (a terroristákat) megkímélni a csapásainktól, mert mindannyian annak az al-Kaidának az elágazásai és változatai, ami ellen a 2001 szeptember 11-i támadások nyomán harcot hirdettünk” – emlékeztetett Nyebenzja a New York-i Világkereskedelmi Központ (WTC) elleni merényletekre.
Francois Delattre francia ENSZ-nagykövet úgy értékelte, hogy a jelenlegi szíriai történések nem szolgálják a helyzet normalizálását. Mint mondta, a „teljes katonai győzelem, amelyet a szíriai rezsim és szövetségei elérni remélnek, nem fogja Szíria stabilizálását eredményezni”. Delattre hangsúlyozta: egyedül a tárgyalásos rendezés jöhet szóba.
Delattre mindemellett közös prioritásként említette a terroristák elleni küzdelmet, de, mint fogalmazott, ez nem igazolhatja az áldozatokat a civil lakosság körében.
Idlíb tartományban mintegy 3 millió civil él. A térség nagy részét a Hajat Tahrír as-Sám nevű iszlamista szövetség ellenőrzi, melynek meghatározó ereje egy olyan fegyveres csoport, amely az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez köthető. A múlt héten Törökország, Irán és Oroszország vezetői Teheránban tanácskoztak, ahol a török elnök tűzszünetre szólított fel, de Moszkva és Teherán ezt elutasította, arra hivatkozva, hogy Idlíbet terroristák tartják ellenőrzésük alatt.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready