Paul Manafort, Donald Trump volt kampánymenedzsere vádalkuja "nagyon rossz" a Trump-kormányzat számára - jelentette ki vasárnap egy televíziós interjúban Alan Dershowitz gójmanipulátor jogász, politikai elemző.
Alan Dershowitz, a fajtársi MTI sulykolása szerint "az Egyesült Államok egyik legnevesebb és legismertebb jogásza" - 1980-ban a később megfilmesített von Bülow-per megnyerésével nemzetközi elismertséget is szerzett - és Donald Trump egyik leghívebb támogatója.
Először fordult elő, hogy Dershowitz nyilvánosan bírálta az amerikai elnököt és Manafort vádalkujának veszélyeire figyelmeztetett. Az NBC televízió vasárnap délelőtti politikai vitaműsorában kijelentette: mind Donald Trump, mind Paul Manafort "túl későn" cselekedett ahhoz, hogy elkerüljék a Mueller-bizottsággal a vádalku keretében történő együttműködés következményeit.
Zoom
Alan Dershowitz, a zsidó intellektuális felsőbbrendűség - megtévesztett gójok által is vallott - tévtanának egyik terjesztője (bővebben a kapcsolódóban)
"Ha Manafort vádalkut akart kötni, ezt még az elítélése előtt kellett volna megkötnie, akkor jobb egyezségre juthatott volna" - fogalmazott Dershowitz. Hozzátette: ha Donald Trump kegyelmet szeretett volna gyakorolni, akkor ezt még azelőtt kellett volna megtennie, mielőtt Manafort vádalkut kötött. "Immár semmiféle elnöki kegyelemről nem lehet szó, és a Manafortra kimondott ítélet tükrözi majd, hogy milyen mértékben működött együtt a Mueller vezette bizottsággal" - mondta a jogász.
Dershowitz szerint elképzelhető, hogy a 2016-os választási kampány idején Manafort a saját szakállára, honoráriumért, felvette a kapcsolatot orosz tisztségviselőkkel, de még ha így is történt, vádalkuja az egész Trump-kormányzat számára "nagyon rosszat" jelent.
A Robert Mueller vezette különleges bizottság a Donald Trump 2016-os elnökválasztási kampánytörzsének munkatársai és oroszok közötti lehetséges összejátszást vizsgálja, és ennek keretében tárta fel Paul Manafort korábbi, még 2016 előtt elkövetett pénzügyi visszaéléseit és csalásait. A volt kampánymenedzsert augusztusban már bűnösnek mondta ki egy szövetségi bíróság, és további pénzügyi visszaélésekért az elkövetkező napokban kell ismét bíróság elé állnia. Manafort ügyvédje pénteken jelentette be, hogy védence vádalkut kötött, és a vádalku értelmében a továbbiakban együttműködik a Mueller vezette vizsgáló bizottsággal.
Alan Dershowitz már pénteken úgy vélte: a vádalku "óriási győzelem" Robert Mueller számára, és mint fogalmazott, "megnyithat olyan ajtókat is, amelyek eddig zárva voltak".
A Fehér Ház ugyanakkor jelentékteleníteni próbálta a vádalku tényét, Sarah Huckabee Sanders szóvivő közleményben hangsúlyozta, hogy az elnöknek semmi köze a Manafort-ügyhöz.
(MTI nyomán)