Éjjel is égtek a telefonvonalak az esseni rendőrségen, miután a ZDF német közszolgálati televízió bűnügyi műsorában egy, a még a szociálisan problémás Ruhr-vidéken is megdöbbentő esetről számoltak be, a lakosság segítségét kérve: egy öttagú társaság – a rendőrség feltételezése szerint egy migránscsalád – rabolt ki és bántalmazott súlyosan egy agg német házaspárt. Az egynegyed részben külföldiek lakta Essenben tízből négy bűncselekményt nem németek követnek el.
Duisburg, Dortmund, Essen – a német sajtó is egy kalap alá veszi a három problémás Ruhr-vidéki nagyvárost. Klánok, szélsőjobboldaliak (sic!) és egymással is nyíltan erőszakoskodó bevándorlócsaládok félemlítik meg a lakosságot, a rendőrségnek gyakran be kell avatkoznia – cikkezett korábban a Focus magazin. (Arra persze kíváncsiak lennénk, hogy a "szélsőjobboldaliak" mivel és hogyan fenyegetik a lakosságot, de a zsidó vádaskodás és a fehérek terroristaként kezelésének módszere nem ismeretlen olvasóink előtt - a szerk.)
Az a bűneset azonban, amelyet még a bevándorlókkal szemben rendre megértő német sajtó is „brutális támadásként” tálalt tegnap, felkavarta a mindennapos erőszakhoz már hozzáedződött közvéleményt. A ZDF közszolgálati televízió Megoldatlan akták című bűnügyi műsora szerda este számolt be arról, hogy egy öttagú, részben gyerekekből álló társaság – amellyel kapcsolatban a rendőrség abból indul ki, hogy egy család tagjairól van szó – fényes nappal, a saját otthonában súlyosan bántalmazott és kirabolt egy agg házaspárt, egy 93, illetve 86 éves németet.
A fő gyanúsítottat egy szemtanú is látta, a három gyerek közül pedig a legkisebb 10-12 éves lehet. Amikor a műsorban dramatizált formában előadott rekonstrukció során két kamaszlány az idős férfit fenyegeti, akkor azt is elmondják: az Iszlám Állam emberei. De erre sem a műsorban, sem a későbbi beszámolókban nem tértek vissza.
Zoom
A sasszemű vörösök már bűnbakot is találtak (kép: DPA)
Az eset még tavaly októberben történt, de nem kapott országos nyilvánosságot, csak most, hogy a rendőrség egy fantomkép alapján egy év elteltével is hiába körözi az elkövetőket, és ezért a nyilvánossághoz fordult. A tetteseket – a német nyilvánosságban megszokott módon, hogy a lakosságot ne hangolják a külföldiek ellen – déli kinézetűként, illetve a németet enyhe akcentussal beszélőként írták le. A sértettek maradandó lelki sérülést szenvedtek.
A West-deutsche Allgemeine Zeitung beszámolója szerint az esseni rendőrség számos hívást kapott tegnap reggelig az esettel kapcsolatban.
A negyedrészben külföldiek által lakott, csaknem 600 ezres Essenben a bűncselekmények 39 százalékát nem németek követték el tavaly – olvasható a városi rendőrség jelentésében. Ez mintegy 8600 külföldi elkövetőt jelent, akik főleg a romániaiak, a törökök és a szíriaiak közül kerültek ki. Mintegy ezer fő közülük kis- vagy fiatalkorú.
A városi statisztika szerint az esseni általános iskolák ötödében már legalább 75 százalék feletti, három helyen pedig 90 százalékot meghaladó a migránsok aránya.
Az év elején az esseni szegénykonyha (a Tafel - a szerk.), amely naponta 16 ezer embernek biztosít ételt, egy ideig nem fogadott külföldieket, mert a hozzájuk fordulók háromnegyede már nem német volt.
A korlátozást később feloldották, miután Katarina Barley szociál­demokrata szociális miniszter is kirekesztéssel vádolta meg őket, ételosztó furgonjukat pedig „nácik” felirattal firkálták össze.
(Magyar Idők nyomán)
Kapcsolódó: