Európának kordában kell tartania a bevándorlást, hogy megfékezze a "jobboldali populisták" egyre növekvő térnyerését – nyilatkozta Hillary Clinton a Guardiannek.
Zoom
Az amerikai politikus felszólította Európa vezetőit, hogy kommunikálják határozottabban: nem tudnak további menedéket és támogatást adni a bevándorlóknak.
A Guardiannek adott interjúban az egykori demokrata elnökjelölt dicsérte a német kancellár, Angela Merkel "nagylelkűségét", de rámutatott: véleménye szerint a bevándorlás feltüzelte a választópolgárokat, és hozzájárult a Brexithez, valamint Donald Trump megválasztásához is.
"Azt hiszem, Európának fogást kell találnia a bevándorláson, hiszen ez az, ami lángra lobbantotta a tüzet" – mondta Clinton.
"Csodálom a nagyon nagylelkű és könyörületes intézkedéseket, amelyeket különösen az Angela Merkelhez hasonló vezetők tettek, de meglátásom szerint Európa már megtette a részét, és nagyon világos üzenetet kell küldenie: nem vagyunk képesek továbbra is menedéket és támogatást nyújtani” – vélekedett Clinton az interjúsorozatban, amelyet vezető politikusokkal készít a Guardian a "jobboldali, populista erők európai és amerikai megerősődéséről".
(The Guardian - Mandiner nyomán)
Korábban írtuk: