"Mértéktelen erőszakos túlkapás történt, amelyet nem tűrhetünk el. (...) Ha menedékkérők erőszakos bűncselekményeket követnek el, akkor el kell hagyniuk az országunkat" - mondta Horst Seehofer német belügyminiszter, miután egy csoport menedékkérő a hétvégén válogatás nélkül támadt rá járókelőkre egy bajor városban.
Zoom
Merkel ártatlan menekültjei (fotó: Joerg Voelkerling)
A 44 ezer lakosú Ambergben szombaton délután két afgán, egy iráni és egy szíriai "menedékkérő" garázdálkodott órákon keresztül. A 17-19 éves bűnözők este fél hét körül a vasútállomáson rúgtak hasba minden ok nélkül egy 13 éves gyereket, nem sokkal később egy 29 éves kertészt ütöttek meg az arcán.
Zoom
A 13 éves gyerek - ezt kapta országa vezetőitől (fotó: Karina Palzer)
Az állomás előtti téren ezután egy 17 éves lányt kurváztak le és sértegettek. Amikor a lány barátja ezt szóvá tette, őt is többször megütötték. Szemtanúk szerint ezután egy férfit lökdöstek le egy lépcsőn.
Egy másik 17 éves fiatal azt mondta: a társaságuk egyik tagját "lennigerezték", majd megütötték. A megtámadott fiatalok elfutottak, de utolérték őket, és legalább hármukat megütötték és megrugdosták. Azt a férfit is megütötték, aki a segítségükre akart sietni.
A csoport ezután elfutott, de egy közeli utcában még rátámadtak két járókelőre. Ezután fogták el őket a rendőrök, de egyikük ellenállt és közben hangosan gyalázta az egyik rendőrnőt. A csoport tagjait előzetes letartóztatásba helyezték.
Horst Seehofer belügyminiszter, aki egyben a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa is, azt ígérte: javaslatokat dolgoz ki a kormány számára az erőszakos bűncselekményeket elkövető menedékkérők elleni szankciókról.
Az ilyen esetekben a jogállamnak "hajthatatlan keménységről kell tanúbizonyságot tennie", és az eddiginél nagyobb határozottsággal kell eltávolítania az országból a maradásra nem jogosult menedékkérőket - mondta Philipp Amthor CDU-s parlamenti (Bundetsag-) képviselő.
Hasonlót írt Michael Cerny, Amberg polgármestere is a Facebookon. Szerinte a jog eszközeivel megfelelő keménységgel kell reagálni az ilyen esetekre a menekültügyi hatóságoknak és a fiatalkorú menedékkérőket ellátó intézményeknek is, de a polgármester fontosnak tartotta kifejezni azt, hogy "természetesen nem szabad általánosítani, ezek az idióták rendkívüli módon megnehezítik a békés és törekvő menedékkérők helyzetét" - számol be a Bild nyomán az Index.
Jobb, ha hozzászokunk? Soha!
Azt már megszokhattuk, hogy a kormány kommunikációja néha nem teljes mértékben van összhangban a valós tetteivel, elég, ha a mostani, „illedelmesen kopogtató” oltalmazott migráns szilveszteri akciójára gondolunk. Ha nem is nyugati tempóban, de itt-ott azért előfordulhattak az elmúlt évben migránsok által elkövetett atrocitások Magyarországon is. Ne intézzük el annyival, hogy elszigetelt esetek, ha csak egy ilyen eset is lenne, az éppen eggyel több volna, mint amennyi megengedhető!

De aztán nézzünk egy kicsit nyugatabbra, például Németországba, és a változatosság kedvéért újra csak Kölnbe. Emlékszünk rá, három éve abból pattant ki hatalmas botrány, hogy a tömeges szexuális zaklatást igyekezett elhallgatni a rendőrség és a média is.
Kíváncsi vagyok, ezt most is megkísérli-e, mert már jönnek a beszámolók hogy szilveszter éjjelén 500 szexuális zaklatás történt – megint Kölnben.
Videó:
Mi következik a fentiekből? Míg hazánkban – egyelőre – szórványos, de miért ne növekedne ez a jövőben? Mi mutat az ellenkezőjére? Semmi. Kölnben pedig, és szerte Nyugat-Európában már a mindennapok része. Hozzá kellene ehhez szoknunk, nyeljük le?
Zoom
Hála Istennek, van, aki másképpen gondolja! Olvasom egy külföldi portálon, hogy Bécsben egy 21 éves svájci hölgyet támadott meg és zaklatott egy 20 éves afgán. Egyébként olvasni, hogy Bécsben is a bevett metódus szerint zajlottak az események, többen próbáltak erőszakoskodni a nőkkel.
A történet további része viszont nem a szokásos mederben folyt, a hölgy ugyanis nagy bátorságról tanúbizonyságot téve, egy jókorát mért az erőszakoskodó pofájába, minek következtében eltört az orra, sőt, még kórházba is került.
Innen is tolmácsoljuk feléje hatalmas gratulációnkat!
Annyit érdemes azonban hozzáfűznünk, hogy valószínűleg mindannyian érezzük, azon túl, hogy igen bátor és dicséretes tett volt, mégsem egy védtelen hölgy feladata lenne, hogy példát mutasson Európának. Feladata lenne természetesen az országot vezető politikusnak, és még hangsúlyosabban az európai férfiaknak, hogy megvédjék lányainak, asszonyainkat és földjeinket.
Legyen ez az eset egy felrázó példa számunkra, hogy ne engedjük meg, hogy ezt tegyék velünk, mindannyian tegyünk meg minden annak érdekében, ha ilyet tapasztalunk, jegyezze meg egy életre a betolakodó, Európa az európaiaké!
Lantos János – Kuruc.info