Az iráni atomalku felmondására és az iszlám köztársasággal szemben életbe léptetett amerikai szankciók támogatására szólította fel Európát Mike Pence amerikai alelnök a Közel-Keletről szóló varsói nemzetközi konferencián csütörtökön.
Pence sajnálkozott amiatt, hogy az Egyesült Államok európai szövetségesei eddig nem bizonyultak együttműködőnek Irán ügyében. Az amerikai alelnök úgy véli, hogy "a terrorizmus legjelentősebb állami támogatójaként" az iszlám köztársaság jelenti a legnagyobb veszélyt a Közel-Keleten.
Zoom
Mike Pence amerikai alelnök, Andrzej Duda lengyel államfő, Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Mike Pompeo amerikai külügyminiszter (b-j) csoportkép készítésén vesz részt a Közel-Keletről szóló nemzetközi konferencia résztvevőivel Varsóban 2019. február 13-án (fotó: MTI/AP/Michael Sohn)
Donald Trump amerikai elnök tavaly májusban felmondta a 2015-ben Iránnal kötött többhatalmi atomalkut arra hivatkozva, hogy az ország nem tartja be kötelezettségvállalásait.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vesz a konferencián, és mint elmondta: nehéz az előrehaladás a közel-keleti békefolyamatban.
(MTI)
Frissítés: Irán-ellenes koalíciót szeretnének a jenkik