2019. június 27., csütörtök, László, Bársonyka, Dalia napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Újra lecsapott Gyurcsány banyatankos különítményének egy magányos harcosa22:22 Nagyon erős UV-B sugárzás várható holnap22:10 Az MSZP elnöke nem fárad új felszólalások írásával, jók lesznek a két évvel korábbiak is21:48 Egyre zavarosabb a tűzben meghalt kislány története21:40 A horvát Marija Pejcinovic Buricot választották az Európa Tanács új főtitkárának21:13 Nem csak Harry degenerált: Vilmost egyáltalán nem zavarná, ha a gyerekei ferde hajlamúak lennének20:55 Hollandia a lehetőségek országa: tőlük még 2019-ben is ki lehet sajtolni némi holokárpótlást20:33 Puzsér nem tud választani Tarlós és Karácsony közül, ezért ő is elindul20:02 Trump: Németország erőtlen, a kínai gazdaság összeomlóban, egy Irán elleni háború pedig nem tartana sokáig19:45 Döntöttek a Fidesz fővárosi polgármesterjelöltjeiről19:21 Belátták, hogy botorság volt a szijjártói "tudomásul vétel": mégsem engednénk az úzvölgyi temető államosítását18:47 Németh Zsolték "ukrán barátaink" miatt nem szavazták meg az oroszok visszavételét az ET-közgyűlésbe18:39 Ez már nem jött össze Gyurcsánynak: Karácsony nyerte az előválasztást18:06 Tanulnak a cigányok a liberális "jogvédőktől": Kamarásék szeretnék betiltatni a cigánybűnözés szót - és a pártot is, amely ezt használja17:25 Úgy tűnik, be kellene érni az égő cigarettás-elektromos rendszeres magyarázattal Notre-Dame-ügyben
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Háborús játszadozással vádolja Salvini Franciaországot

Reklám

„Háborús játszadozással” vádolta Franciaországot Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes csütörtökön, aki szerint Párizs gazdasági, kereskedelmi érdekből akadályozza az Európai Unió kezdeményezte békefolyamatot Líbiában.
Matteo Salvini kijelentette, információi vannak arról, hogy Franciaország „támogatja az egyik harcoló felet” Líbiában.
Az egyik olasz kereskedelmi rádiónak adott reggeli interjúban a Liga kormánypárt vezetője hangsúlyozta, hogy ezt Olaszország belügyminisztereként nem fogja tétlenül nézni. Hozzátette: „tanulmányozzuk a kérdést, de sajnos nyilvánvaló jelek utalnak erre”.
„Nagyon súlyos lenne, ha igaznak bizonyulna, hogy Franciaország gazdasági vagy kereskedelmi érdekből blokkolja a líbiai béke érdekében indított európai kezdeményezést. (…) Ha valaki érdekből háborúsdit játszik, velünk kormányt tévesztett, velem pedig minisztert tévesztett” – fogalmazott Matteo Salvini.
Az olasz miniszterelnök-helyettes azt mondta, kevesek számára kétséges, hogy a 2011-ben Moammer Kadhafival szembeni katonai beavatkozást, amelyet az akkori francia elnök, Nicolas Sarkozy kezdeményezett, nem humanitárius, hanem gazdasági, kereskedelmi érdekek diktálták.
Salvini kijelentette, nem szeretné, ha Líbiában most ugyanez a forgatókönyv ismétlődne meg, és azután a líbiai konfliktus következményeit ismét az olaszok szenvednék meg. A miniszter ezzel a Líbiából az utóbbi években Olaszország partjaira indult migrációra utalt. Kijelentette, a múlthoz képest azonban a jelenlegi olasz kormány „talpra állt és reagál”.
Róma és Párizs között régóta versengés zajlik a líbiai helyzet ellenőrzése érdekében: a Liga-Öt Csillag Mozgalom vezette olasz kormány és Emmanuel Macron francia elnök tavaly egymásra licitálva rendeztek líbiai békekonferenciákat.
Giuseppe Conte olasz miniszterelnök folyamatos telefonos kapcsolatban áll Fájez esz-Szarráddzsal, a líbiai nemzeti egységkormány vezetőjével, de Róma partnerének tartja a Tripolit támadó Halífa Haftar tábornokot is.
A La Repubblica című olasz napilap értesülései szerint hétfőn magas szintű líbiai küldöttség érkezett Rómába Halífa Haftár embereivel, köztük volt a tábornok fia, aki első számú tanácsadója is egyben. Giuseppe Conte olasz miniszterelnök több órán át egyeztetett velük. A delegációt az olasz titkosszolgálat repülőgépe szállította Bengáziból Rómába és vissza.
Ezzel kapcsolatban Matteo Salvini kijelentette, helyesnek találja, ha az olasz miniszterelnök minden líbiai féllel találkozik.
Giuseppe Conte olasz miniszterelnök csütörtök délután tart beszámolót a líbiai helyzetről a római parlamentben.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready