2019. szeptember 18., szerda, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:31 Rend és virágzás - 1966 éve született Traianus római császár21:04 Trump kinevezte a legújabb nemzetbiztonsági tanácsadóját20:45 A székházbevétel évfordulójára: mégsem kell börtönbe vonulnia egy tüntetőnek20:21 Új cigány zsarolási forma ütötte fel a fejét, magyar vállalkozásokat tehetnek így tönkre20:07 Hét és félezer polgármesterjelölt indul októberben, négyötödük függetlenként19:42 Snowden azt állítja, az oroszok megpróbálták beszervezni19:18 Fegyveres cigány rabolt ki kábítószerárus "fiatalt" - nehéz bárkit is sajnálni ebben a történetben18:45 Megint tanú: már fel is bontották a burkolatot a fideszes képviselő által ünnepélyesen átadott parkolóban18:12 Bódult nőt erőszakoltak meg Miskolcon17:51 A székházostromtól a székházi paródiáig17:07 Kiderült, hogy az egész emberiség jövőjét elárulták ma a fideszesek16:12 Négy oka is volt a nyugtalan viselkedésre a győri BMW-snek15:46 Merényletre készülő fegyveresekkel végzett az orosz terrorelhárítás15:27 Őrizetbe vettek egy svédországi férfit a dán adóhivatal elleni robbantás miatt14:54 Irán jegyzéket küldött Amerikának: ha megtámadják őket, azonnal válaszolnak
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Forradalmi Gárda: az iráni rakéták könnyűszerrel elérik a Perzsa-öbölben lévő amerikai hajókat

Reklám

Még a rövid hatótávolságú iráni rakéták is könnyűszerrel elérik a Perzsa-öbölben lévő amerikai hajókat – jelentette ki pénteken az iráni Forradalmi Gárda parlamenti ügyekért felelős tisztségviselője.
Mohammad Száleh Dzsokar, akit a Fársz félhivatalos hírügynökség idézett, hangsúlyozta azt is, hogy az Egyesült Államok nem engedhet meg magának egy újabb háborút, mert az ország rossz állapotban van, ami a személyi állományt és a társadalmi feltételeket illeti.
Washington már figyelmeztette térségbéli szövetségeseit, hogy „Irán, vagy szövetségesei” megpróbálhatják megtámadni az öbölben lévő hajózási útvonalakat, amelyeken a világ olajexportjának harmada halad keresztül.
Dzsokar szerint egy esetleges fegyveres konfliktus veszélybe sodorná a világ energiaellátását. „Ha ez bekövetkezik, a világ szenvedni fog” – tette hozzá.
Raszúl Szanai-Rad, az iráni fegyveres erők parancsnokságának politikai ügyekben illetékes tisztségviselője a Mehr félhivatalos hírügynökségnek nyilatkozva becstelenséggel vádolta meg Donald Trump amerikai elnököt, mert szerinte Trump úgy akar tárgyalni, hogy közben fegyvert fog Teheránra. „Az amerikai vezetők miközben tárgyalásokról beszélnek, nyomást gyakorolnak és szankciókat vezetnek be (…) ez olyan viselkedés mintha fegyvert fognának valakire, s barátságot és párbeszédet kérnének” – jelentette ki Szanai-Rad. „Az amerikai vezetők viselkedése egy politikai játszma, amely fenyegetésekből és nyomásgyakorlásból áll, miközben nyilvánosan készséget mutatnak a tárgyalásokra, hogy békés képet mutassanak magukról, megvezetve ezzel a közvéleményt” – fűzte hozzá.
A feszültség tovább nőtt a Perzsa(Arab)-öböl térségében, miután Irán bejelentette, hogy nem teljesíti egyes önként vállalt kötelezettségeit abból a megállapodásból, amelyet 2015-ben kötött a nemzetközi közösséggel.
Az amerikai sajtó először a múlt héten közölt – hírszerzési forrásokra hivatkozó – jelentéseket arról, hogy Irán rövid hatótávolságú ballisztikus rakétákat szállított a Perzsa(Arab)-öbölben. Ez a hírszerzési információ volt a hivatkozási alap az amerikai kormányzat számára ahhoz, hogy egy repülőgép-hordozót és B-52-es vadászbombázókat vezényeljen a térségbe.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready