2019. június 26., szerda, János, Pál, Upor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:21 Megöltek két amerikai katonát Afganisztánban11:02 Toroczkai: óriási hiba lenne a cigánysággal kapcsolatos problémákat a szőnyeg alá söpörni10:30 Fél Horvátország szennyvíziszapját tüntették el Magyarországon10:25 Segélycsomagot szavazott meg a migránsválság enyhítésére az amerikai képviselőház10:05 NOE: hatalmas az érdeklődés a családtámogatási akcióterv iránt09:46 Gyöngyösi független lesz, mert nyolc évi külügyeskedés alatt "nem volt ideje kapcsolatokat építeni"09:13 Lejárt a határidő az EP-választásra kitett plakátok eltávolítására08:20 Balliberális vezetése lesz Dániának - 26%-ot elérő párt alakít kormányt07:58 Mohamed, Mahmúd, Ahmed és Musztafa útra kelt a dzsihád nevében, de nem jutottak el Amerikáig07:47 110 millió dollár gyűlt össze a palesztin menekülteknek egy New York-i konferencián07:33 Betiltják az elektromos cigaretták árusítását San Franciscóban07:20 Iraki elnök: Washington nem indíthat támadást Irán ellen iraki területről07:16 Imádsz grillezni? Így süss könnyen és tisztán grillételeket! (x)07:13 Egy kiállítás Göd helytörténetének tükrében06:54 Jövedelempótló támogatást igényelhetnek a méhészek
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Forradalmi Gárda: az iráni rakéták könnyűszerrel elérik a Perzsa-öbölben lévő amerikai hajókat

Reklám

Még a rövid hatótávolságú iráni rakéták is könnyűszerrel elérik a Perzsa-öbölben lévő amerikai hajókat – jelentette ki pénteken az iráni Forradalmi Gárda parlamenti ügyekért felelős tisztségviselője.
Mohammad Száleh Dzsokar, akit a Fársz félhivatalos hírügynökség idézett, hangsúlyozta azt is, hogy az Egyesült Államok nem engedhet meg magának egy újabb háborút, mert az ország rossz állapotban van, ami a személyi állományt és a társadalmi feltételeket illeti.
Washington már figyelmeztette térségbéli szövetségeseit, hogy „Irán, vagy szövetségesei” megpróbálhatják megtámadni az öbölben lévő hajózási útvonalakat, amelyeken a világ olajexportjának harmada halad keresztül.
Dzsokar szerint egy esetleges fegyveres konfliktus veszélybe sodorná a világ energiaellátását. „Ha ez bekövetkezik, a világ szenvedni fog” – tette hozzá.
Raszúl Szanai-Rad, az iráni fegyveres erők parancsnokságának politikai ügyekben illetékes tisztségviselője a Mehr félhivatalos hírügynökségnek nyilatkozva becstelenséggel vádolta meg Donald Trump amerikai elnököt, mert szerinte Trump úgy akar tárgyalni, hogy közben fegyvert fog Teheránra. „Az amerikai vezetők miközben tárgyalásokról beszélnek, nyomást gyakorolnak és szankciókat vezetnek be (…) ez olyan viselkedés mintha fegyvert fognának valakire, s barátságot és párbeszédet kérnének” – jelentette ki Szanai-Rad. „Az amerikai vezetők viselkedése egy politikai játszma, amely fenyegetésekből és nyomásgyakorlásból áll, miközben nyilvánosan készséget mutatnak a tárgyalásokra, hogy békés képet mutassanak magukról, megvezetve ezzel a közvéleményt” – fűzte hozzá.
A feszültség tovább nőtt a Perzsa(Arab)-öböl térségében, miután Irán bejelentette, hogy nem teljesíti egyes önként vállalt kötelezettségeit abból a megállapodásból, amelyet 2015-ben kötött a nemzetközi közösséggel.
Az amerikai sajtó először a múlt héten közölt – hírszerzési forrásokra hivatkozó – jelentéseket arról, hogy Irán rövid hatótávolságú ballisztikus rakétákat szállított a Perzsa(Arab)-öbölben. Ez a hírszerzési információ volt a hivatkozási alap az amerikai kormányzat számára ahhoz, hogy egy repülőgép-hordozót és B-52-es vadászbombázókat vezényeljen a térségbe.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready