2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:52 Remek fickó az egyik mentős támadója: beleegyezett, hogy megússza felfüggesztettel15:31 Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye15:16 Felmentették a szentesi jegyző elleni kézigránátos merénylettel vádolt férfit14:45 TASZ: szégyenteljes, hogy a HírTV mert normális hangnemben tudósítani a kitörés-megemlékezésről, de azért még nem kellene bojkottálni14:14 Bíróság előtt a nádudvari "csínytevő lányok"13:57 Partiumi-bánsági könyvbemutató körúton Gaudi a Nemzeti jogvédelem című kötetével13:42 Egy vuhani kórház igazgatója belehalt a koronavírusba13:28 Hűtött migránsok a bolgár-román határon - nem okozott nekik gondot a hatezer eurós menetjegy12:52 Zsidók hatalmi harca: Soros nyílt levélben követeli Zuckerberg kirúgását12:43 A foci lett Kolumbia legnagyobb heroinkereskedőjének a veszte12:27 Piramisjáték miatt emeltek vádat egy férfi ellen Budapesten12:08 London több kérdésben sem hajlandó kompromisszumokra az uniós egyeztetéseken11:42 Az ausztrálok háromnegyedét érintette a tűzvész11:11 Ennek az öregezőnek sem segítettek megjavulni az enyhe büntetések10:30 Több mint száz agyonvert kutya maradványait találták meg Hajdúsámson mellett
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Tűzharc volt Kasmírban

Reklám

Legkevesebb három pakisztáni és öt indiai katona esett el csütörtökön határvillongásokban a vitatott hovatartozású Kasmírban – közölte Ászif Gafúr vezérőrnagy, a pakisztáni hadsereg szóvivője a Twitteren.
Az iszlámábádi tájékoztatás szerint az indiai hadsereg pakisztáni területre lőtt át, az öt indiai katonát pedig a pakisztáni válaszcsapás során ölték meg. Az indiai hadsereg szóvivője ugyanakkor vitatta a pakisztáni közlést, mondván, indiai részről nem voltak áldozatok. Újdelhi szerint a tűzszünetet Pakisztán sértette meg. A közléseket eddig független forrásból nem lehetett megerősíteni.
Bár a hasonló incidensek gyakorinak számítanak, a mostani az első azt követően, hogy Újdelhi augusztus 5-én visszavonta Kasmír általa ellenőrzött részének (Dzsammu és Kasmír államnak) alkotmányos autonómiáját.
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) pénteken rendkívüli – zárt ajtók mögötti – ülést tart Dzsammu és Kasmír állam különleges alkotmányos státusának visszavonása ügyében Pakisztán és Kína kérésére – jelentették be a nap folyamán diplomáciai források a világszervezetnél. A Reuters hírügynökség ugyanakkor megjegyzi: kevésbé valószínű, hogy a BT-ben valamilyen megállapodásra jutnának, mivel az Egyesült Államok hagyományosan Indiát, Kína pedig Pakisztánt támogatja.
António Guterres ENSZ-főtitkár önmérsékletre szólította a konfliktus szereplőit, hogy tartózkodjanak Dzsammu és Kasmír állam státusának bárminemű megváltoztatásától.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready