2020. január 23., csütörtök, Zelma, Rajmund, Emese napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:32 Az "oltalmazott" néger18:18 Mérséklődik a hideg a hétvégén17:34 Beismerte: magát veteránnak hazudva koldult Olaszországban a Jobbik elnöke17:22 Mégsem engedik még szabadon a skálás gyilkost17:12 Bíróságon támadja meg a BKV a közbeszerzési döntőbizottság bírságát16:42 Újabb kínai városokban vezettek be közlekedési zárlatot a tüdőgyulladás-járvány miatt16:20 A Mi Hazánk nyilvános adatbázis létrehozását kezdeményezi a szexuális bűnözőkről16:10 Ez csak természetes: Buda-Cash-ügyben is enyhítették a büntetések egy részét15:42 Súlyos veszteségeket okoztak az ellentámadást indító terroristák Szíriában15:01 Orbán szerint jó esély van az együttműködésre a mérsékelt muszlim pártokkal14:10 Egy abortusztúlélő harca a méhében élő nemzetért - Téglásy Imre díja elé13:56 A Wehrmacht csapatainak élelmezése13:40 TI: az EU-ban csak Bulgáriát előzzük meg korrupcióban, utolértük a románokat, és Dél-Afrikával kerültünk egy szintre13:27 Rendőrök vitték el a felvidéki környezetvédelmi minisztert - már le is mondott13:19 Házi őrizetes késelt meg két rendőrt, mentőhelikoptert kellett értük küldeni
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Az olasz kormányfő azért támadja Salvinit, mert "megszállottan próbálja megakadályozni a bevándorlást"

Reklám

Az olasz miniszterelnök, Giuseppe Conte hűtlenséggel vádolta meg Matteo Salvinit – számol be az Euronews.
A közösségi médiában közzétett nyílt levélben arról is írt, hogy a belügyminiszter "megszállottan próbálja megakadályozni a bevándorlást". Conte, aki nem tartozik egyik párthoz sem, felrótta továbbá, hogy Salvini megtagadta, hogy egy "menekülteket" szállító hajó beléphessen az olaszországi kikötőkbe.
Az Északi Liga vezetője bizalmatlansági indítványt nyújtott be a kormánynak. Salvini a múlt héten kijelentette, hogy pártja már nem támogatja az Öt Csillag Mozgalom jelenlegi szövetségét, valamint reméli, hogy hamarosan új választások lesznek, amelyen megpróbálja kihasználni pártja növekvő népszerűségét. Jelenleg az Öt Csillag Mozgalom foglalja el a legtöbb helyet kamarában és a szenátusban. Salvini ezt igyekezne megtörni, de úgy tűnik, nem a terv szerint haladnak a dolgok.
Az Öt Csillag és az ellenzéki Demokrata Párt (PD) ugyanis megakasztotta a vitát a bizalmatlansági indítványról, és új koalíció létrehozásáról tárgyal, amely kisiklatná Salvini terveit. Conte azzal vádolta a belügyminisztert, hogy a bevándorlási kérdést szavazatszerzésre használja fel, nem pedig az olasz partnerekkel való megoldások keresésére.
"Megértem az ön hűséges és megszállott álláspontját a bevándorlás kérdésének kezelésében, ami a »zárt kikötők« képletére redukálódik. Ön egy politikai vezető, és igyekszik növelni a támogatottságát" – írta.
Salvini egy sajtótájékoztatón ironikus választ adott Conte észrevételeire:
"Igen, bűnös vagyok az olasz állampolgárok biztonságával kapcsolatos megszállottságom, és az embercsempészek és emberkereskedők bűnrészességében tevékenykedő, nem kormányzati szervezetek (NGO-k) elleni küzdelem miatt. Hatvanmillió olasz fizet a megszállottságomért."
Elmondta azt is, hogy a Liga minden tőle telhetőt meg fog tenni, hogy megakadályozza az Öt Csillag és a PD közötti esetleges koalíciót.
(EN - Mandiner nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready