Bezár!
2020. augusztus 8., szombat, László, Zádor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:21 Berlinben vaddisznó orozta el egy nudista férfi számítógépét (16+)16:59 Lassan az egész Székelyföldön is kötelező lesz a zsúfolt kültéren a maszkviselés16:43 Aláírást gyűjt a Mi Hazánk a Karácsony Gergely-i autósüldözés ellen16:25 Ukrajna és a Krím közé állhat a koronavírus is16:07 Kezdődik a parlagfűszezon15:48 Tovább nőtt a napi esetszám Csehországban15:32 Ökológiai vészhelyzetet hirdettek Mauritiuson a zátonyra futott japán hajó miatt15:17 Gőzerővel irtják az esőerdőket Brazíliában, de az alelnök ebben is talált valami biztatót15:05 Robbanás áldozata lett a holland nagykövetné is - Közel félszáz embert még keresnek Bejrútban14:53 Repült a Nehéz Kő árbevétele a csillagos égig14:13 Visszanyalt a chicagói fagyi13:58 Ha humanisták lennénk, ilyen KFC-be vezető összkomfortos alagutat ásnánk az illegálisoknak a gúnyhatáron13:40 A japánmaszk az új spanyolviasz - evés közben is használható csúcstechnika13:23 Városi gyűlést bombázott le a szaúdi vezetésű koalíció Jemenben13:01 Trump is részt vesz a Libanon megsegítésére szervezendő videós donorkonferencián
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Videók :: :: Hozzászólások

Gúnyolódtak Trumpon a NATO-csúcson - lemondta a sajtótájékoztatót, és hazarepült

Reklám

Kamera rögzítette, ahogy a holland, a kanadai, a brit miniszterelnök, illetve a francia elnök egymás között gúnyolódik Donald Trumpon. A londoni NATO-csúcs előtt, a Buckingham Palotában tartott fogadáson ugyanis a bekapcsolt médiapódium előtt arról beszélgettek, hogy Emmanuel Macron képtelen volt időben elszabadulni a Trumppal való közös sajtótájékoztatójáról, mivel az amerikai elnök 40 percig szüntelenül beszélt.
Zoom
Fotó: Peter Nicholls / AFP / Getty Images
A hézagos, és csak hellyel-közzel rekonstruálható beszélgetésen Justin Trudeau kajánul megjegyzi Trump egyik megnyilvánulása kapcsán: látni lehetett, ahogy Trump tancsadóinak [az elnök egyik bejelentését követően] leesik az álluk. Mark Rutte holland miniszterelnök pedig Macron nem hallható megjegyzésére a Trump által előszeretettel használt „fake news“ kifejezéssel viccelődött.
A 70. jubileumi NATO-csúcson egyébként a francia és amerikai elnök nyílt vitába bonyolódott egymással a védelmi szervezet jelenlegi helyzetéről, illetve az egyes francia termékekre kivetett amerikai büntetővámokról. Emanuel Macron a csúcs előtt „agyhalott“-nak nyilvánította a NATO-t, amivel nagy felháborodást keltett, de sokan gondolták úgy, hogy a felháborodott reakciók csak a válságok elhallgatása miatti rossz lelkiismeretet igyekeznek leplezni. A NATO két katonailag legerősebb hatalma ugyanis egyaránt komoly problémát jelent a szövetségesek számára. Donald Trump hatalomra lépése óta látványosan elhanyagolja az USA hagyományos partnereit, látványosan kritizálja védelmi kiadásaik alacsony szintjét, és látványosan szembe megy velük több kulcskérdésben – mint például az iráni nukleáris megállapodás vagy a szíriai kurdok elleni török offenzíva. A másik renitens Törökország, mely egyre diktatórikusabb jelleget ölt, és Szíriában egyre inkább agresszorként viselkedik.
A NATO azonban Trump egyik fő követelését teljesítette: Jens Stoltenberg főtitkár bejelentette, hogy miután a tagállamok három év alatt 130 milliárd dollárral megnövelték katonai költségvetésüket, most vállalták, hogy 2024-ben már 400 milliárddal fognak többet költeni a 2016-os szintnél.
Ezt a fejleményt Donald Trump sikernek nevezte, azonban a rajta leginkább gúnyolódó Justin Trudeau kanadai kormányfőt kétarcúnak minősítve bejelentette: lemondja a szerda délutánra tervezett közös vezetői konferenciát. Trump hivatalosan azzal indokolta lépését, hogy „így is elég sajtótájékoztatót tartottunk az elmúlt két napban“.
Bár a felvételre Boris Johnson csak annyit mondott: "képtelenség", de mégis számára a legkellemetlenebb a videó, amin kedélyesen nevet a többi vezető tréfálkozásán. A világpolitikailag fejsúlyos szereplők közül Trudeau és Macron eddig sem számítottak Trump barátainak, az amerikai elnök viszont pont a csúcstalálkozón biztosította választásra készülődő brit kollégáját politikai támogatásáról.
Ezen a videón beszél Trump Trudeau kétarcúságáról:
Korábban megkínálta Macront néhány franciaországi IÁ-harcossal:
(BBC - Yahoo - Index nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready