Bezár!
2020. augusztus 8., szombat, László, Zádor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:25 Ukrajna és a Krím közé állhat a koronavírus is16:07 Kezdődik a parlagfűszezon15:48 Tovább nőtt a napi esetszám Csehországban15:32 Ökológiai vészhelyzetet hirdettek Mauritiuson a zátonyra futott japán hajó miatt15:17 Gőzerővel irtják az esőerdőket Brazíliában, de az alelnök ebben is talált valami biztatót15:05 Robbanás áldozata lett a holland nagykövetné is - Közel félszáz embert még keresnek Bejrútban14:53 Repült a Nehéz Kő árbevétele a csillagos égig14:13 Visszanyalt a chicagói fagyi13:58 Ha humanisták lennénk, ilyen KFC-be vezető összkomfortos alagutat ásnánk az illegálisoknak a gúnyhatáron13:40 A japánmaszk az új spanyolviasz - evés közben is használható csúcstechnika13:23 Városi gyűlést bombázott le a szaúdi vezetésű koalíció Jemenben13:01 Trump is részt vesz a Libanon megsegítésére szervezendő videós donorkonferencián12:43 Kettétört landolás közben egy repülőgép Indiában - másfél tucatnyi halott12:28 Aggódik a járványhelyzet miatt a német közegészségügyi intézet12:10 Lovaskocsival szorította le a szomszédasszonyt, majd vasvillával és kisbaltával esett neki, de ez is kevés volt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Sport :: :: Hozzászólások

Már a Black Friday is rasszista - még akkor is, ha négermagasztalás keretében írják le

Reklám

A Corriere dello Sport című olasz sportnapilap Black Friday felirattal jelent meg csütörtök reggel – a címlap főszereplői Romelu Lukaku (Inter), valamint Chris Smalling (AS Roma), a két csapat pénteki bajnoki rangadójának húzónevei –, ami nagy vihart kavart, írja a Nemzeti Sport.
Zoom
A címlapon kiemelt Lukaku és Smalling Twitteren üzent, és – micsoda meglepetés – mind a ketten egyetértettek abban, teljes mértékben elítélendő az olasz lap hozzáállása a témához.
„Ahelyett, hogy a meccsel foglalkoznának, a Corriere dello Sportnál inkább kijönnek a legidiótább címlappal, amit karrierem során láttam. Ahelyett, hogy arról a csodálatos meccsről lenne szó, melyet két nagyszerű klub játszik a San Siróban, inkább a negativitást és a rasszizmust tápláljátok. Az oktatás, nevelés mindennél fontosabb, és ti, a Corriere dello Sportnál sokkal jobban odafigyelhetnének erre. Köszönöm az összes szurkolónak és újságírónak, akik rávilágítottak a problémára és támogattak minket, s innentől inkább fókuszáljunk a meccsre!” – írta Twitteren Lukaku.
Zoom
Balról a Lukaku nevű egyed
A hiszti teljes mértékben indokolatlan, hiszen a cím alá írt szöveg arról szól, hogy Lukaku és Smalling fontos tagjává váltak az új egyesületüknek, valamint jóval előrébb tart velük az Inter és Roma, mint a legutóbbi idényben. Kiemelik továbbá, hogy Lukaku és Smalling is sokat küzd a rasszizmus ellen...„Bár szerettem volna ezt a napot a rangadóra való készüléssel tölteni, muszáj szólnom arról, hogy ami ma reggel történt, az elítélendő és elképesztően érzéketlen volt. Remélem, a szerkesztők, akik részt vettek ennek a címlapnak az elkészítésében, vállalják a felelősséget, és megértik, milyen ereje van az általuk leírt szavaknak, és azok milyen reakciót váltanak ki az emberekből. Hatalmas köszönet az AS Romának a támogatásukért” – reagált Smalling.
Az AS Roma és az Internazionale is kiadott egy-egy közleményt. Ezek szinte szó szerint ugyanazt írják: felháborítónak tartják az újság címlapját, és mind a két klub kitiltja stadionjából a Corrierét – ám, mivel a cikken belüli üzenet igazából a rasszizmus ellen szólt, ezért a tiltás csak januárig tart.
Végül az újság is reagált. Íme a sportlap véleményét megfogalmazó Ivan Zazzaroninak az online térben csütörtök napközben megjelenő jegyzete, szabad fordításban:
A különbözőség magasztalása
Digitális platform? Inkább digitális szemétládának mondanám. A fölényes harag megnyilvánulása, az olcsó felháborodásé. Naponta egy szép gondolat, és orvosra sincsen szükség. Manapság jóérzésűek seregei szállják meg a webet, hogy szép lelkük fehérjével fessék tisztára magukat. Ha megtalálták az aznapi rasszistát, nincs más dolguk, mint pötyögni kicsit a billentyűzeten, és a mocsoktól már meg is szabadultak, jobb emberek lettek egy jobb világban. Fehérek, feketék, sárgák. A különbség tagadása az antirasszizmus rasszizmusának tipikus, szembeötlő sorompója. A vasárnapi moralisták szellemi nyomornegyede ott, ahol a csütörtök is vasárnap. Azok olvasatában, akik meg akarták és meg tudták érteni, a „Black Friday” csupán a különbözőség magasztalása volt, a különbözőség büszkesége, a különbözőség csodálatos gazdagsága. Ha valaki nem fogja fel, akkor vagy nem képes rá, vagy szándékosan tesz így.
Egy ártalmatlan címből – amelynek tartalmát egyébként tökéletesen kifejtette kommentárjában Roberto Perrone – mérget kevertek azok, akik a mérget magukban hordozzák.
 
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready