2020. szeptember 22., kedd, Móric napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:23 Maszkot hordani nem hajlandó utasok miatt késnek a vonatok17:56 Kilencéves kislányt és 73 éves asszonyt is megerőszakolt két "férfi" Franciaországban17:32 Halálra ítéltek két embert Pakisztánban tömeges tragédiát okozó gyújtogatásért17:06 Négy idős ózdi asszonynál próbálkoztak az unokázók, egyszer sem jártak sikerrel16:34 Szarvasbőgés a barcsi erdészetben16:26 Szijjártó szerint egyetértés volt Strassburgban arról, hogy rendezni kell a nyelvhasználat és az anyanyelvi oktatás kérdését Kárpátalján16:03 Megkérdőjelezték a faji sokszínűség egyik elméletét15:21 Már a gyümölcslével nyakon öntött zsidós poénokat is levadássza az érinthetetlenek legújabb számítógépes projektje14:54 Tucatnyi tűzoltót kötött le egy korlátok közé szorult észlény a Boráros téren14:31 Müller Cecília: különösen javasolt odafigyelni a D-vitamin-bevitelre14:16 Hitler kedvenc szobrászának egy elveszett művét találták meg Berlinben - egy cigányt ábrázol13:54 Finn demokrácia: a rasszistákat nem illeti meg a véleménynyilvánítás szabadsága13:34 Aláírták a szerződést az észak-erdélyi autópálya újabb 31 kilométeres szakaszának tervezésére és építésére13:07 Potenciális terrorista került átadási letartóztatásba Budapesten12:58 Minden vádlottat bűnösnek találtak a sószórási kartell ügyében
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Teherán Párizs és Washington segítségét kéri a feketedobozok adatainak kinyeréséhez

Reklám

Az Iránban lelőtt ukrán utasszállító repülőgép feketedobozai körüli huzavonában Teherán azt közölte kedden, hogy eszközöket kért a francia és az amerikai hatóságoktól a készülékek adatainak kinyerésére.
Az iráni polgári légiforgalmi hivatal közleménye szerint listát küldtek a BEA francia légiforgalmi biztonsági hivatalhoz és az NTS amerikai közlekedésbiztonsági hivatalhoz azokról az eszközökről, amelyekre szükségük van a vizsgálathoz.
A január 8-án Irán által tévedésből lelőtt gép feketedobozaival kapcsolatban az iráni vezetés kezdettől fogva azt mondta, hogy nem adja át más országnak, maga fogja megvizsgálni őket, miközben lehetségesnek tartotta azt is mindvégig, hogy ebben külföldi segítségre lesz szüksége. A katasztrófában érintett Kanada miniszterelnöke viszont nem sokkal a katasztrófa után azt mondta: a készülékeket Franciaországban kellene megvizsgálni, mert ott vannak megfelelő berendezések és szakértelem hozzá.
Egy ukrán hírportál értesülése szerint Irán egy héttel ezelőtt úgy döntött, hogy Franciaországba küldi a Boeing 737-es gép feketedobozait. Közben Ukrajna kezdettől fogva kérte, hogy neki adják át a dobozokat – amelyek a repülési adatokat, illetve a pilótafülkében elhangzó beszélgetéseket rögzítik –, de az ukrán szakemberek csak arra kaptak lehetőséget, hogy iráni kollégákkal közösen elemezhetik ki a berendezések adatait Iránban.
Múlt pénteken az ukrán főügyészi hivatal ismét azzal a kéréssel fordult Iránhoz, hogy adja át a feketedobozokat, de egyúttal fokozott nemzetközi együttműködést sürgetett a repülőgép katasztrófájának kivizsgálásában. Majd szombaton azt közölte a Tasznim félhivatalos iráni hírügynökség egy helyi légügyi tisztségviselőre hivatkozva, hogy Ukrajnába küldik a berendezéseket. Az IRNA állami hírügynökség már vasárnap cáfolta ezt, Ukrajna pedig nehezen haladó tárgyalásokról számolt be az ügyben.
Ugyancsak az iráni polgári légiforgalmi hivatal számolt be róla kedden, hogy vizsgálatukban megerősítést nyert: fegyveres erőik két TOR-M1 típusú orosz légelhárító rakétát lőttek ki január 8-án az ukrán repülőgépre, de azt egyelőre nem tartják kijelenthetőnek, hogy ezek bármelyike eltalálta a gépet. „Azzal kapcsolatban, hogy milyen összefüggés van a rakéták és a katasztrófa között, még folyik a vizsgálat” – írták.
Az AP amerikai hírügynökség szerint Oroszország 2017-ben szállított le Iránnak 29 darab TOR-M1 (a NATO-ban SA-15 Gauntlet néven nyilvántartott) önjáró légvédelmi rakétakomplexumot egy 700 millió dollár (mintegy 210 milliárd forint) értékre becsült megállapodás keretében.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready