Öt embert agyonlőtt egy férfi szombaton az oroszországi Rjazany megyében, Jelatyma város egyik lakóházában - közölte vasárnapra virradóra a Kaszimov kerületi egységes ügyeleti diszpécserszolgálat (EDDSZ).
"Öt ember meghalt. Nincsenek sebesültek" - ismertette az EDDSZ, amelynek tájékoztatása szerint a halálos áldozatok - négy férfi és egy nő - mindannyian fiatalok voltak.
A belügyminisztérium szerint az elkövetéssel gyanúsított - 1988-ban született - férfit elfogták a bűncselekmény helyszínének közelében. A hatóságok lefoglaltak egy puskát is. A tárca szerint a mészárlás indoka feltehetően személyes konfliktus lehetett.
Korábban a TASZSZ orosz hírügynökség igazságügyi forrásokból úgy értesült, hogy a férfi a szomszédjaival végzett egy háromemeletes lakóházban.
Frissítés: Többféle verzió létezik, szóváltás a magyarázat a tettre
A Kommerszant című lap szerint egy 32 éves férfi a háza ablakából szóváltásba keveredett fiatalok egy csoportjával, akik hangosan beszélgettek az utcán. Miután nem hallgattak rá, a gyanúsított egy vadászfegyverrel kiment a házból, és lelőtte őket. Négy férfi és nő belehalt sérüléseibe.
Az Interfax hírügynökség által közölt verzió szerint viszont a férfi a zajongó fölötte lakókkal számolt le, majd rálőtt a lépcsőházba éppen bejutni próbálón szomszédjaira is.
A gyanúsított pszichiátriai kezelés alatt állt. Az ügyben nyomozás indult.
(MTI)