2020. november 25., szerda, Katalin, Alán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:55 Perújító nyomozást rendelt el a bíróság a Balla Irma-gyilkosság ügyében11:45 Megint Szíriát támadták a zsidók11:34 Belehajtott egy autó a berlini kancellári hivatal zárt főkapujába11:23 "Letiltották" Orbán Sorosnak írt válaszát - pedig megint magyar származásúnak nevezte benne a zsidót11:01 Étvágygerjesztő állapotok a Csongrádi Kenyérgyárban10:33 Történelemhamisító, magyarellenes filmet pénzelt az OTP délvidéki leányvállalata10:02 Az ausztráliai Victoria állam betiltja a nemi eltévelyedettek gyógyítására irányuló kezeléseket09:44 106 beteg halt meg, 3806-tal nőtt a fertőzöttek száma09:21 Polt megmagyarázta: nem is korrupció az, amit mi annak látunk08:52 Huszonnyolc határsértőt találtak egy kamionban Csanádpalotánál08:23 Egymilliárd dolláros csalás Kaliforniában07:57 Biden nem késlekedik: állampolgárságot ad az illegálisoknak, és újabbakat hív az országba07:44 Megjelent az Omega új lemeze, a Testamentum07:32 Tajvan saját tengeralattjárókat épít06:54 Kínában épít Scania teherautógyárat a Volkswagen konszern
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Koronavírus :: :: Hozzászólások

Borell: elengedetheteten az EU katonai jelenlétének fenntartása a politikailag kiegyensúlyozatlan országokban és régiókban

A koronavírus okozta járvány ellenére elengedhetetlen, sőt különösen fontos az Európai Unió jelenlétének fenntartása mindenekelőtt a politikailag kiegyensúlyozatlan országokban és régiókban - közölte be Josep Borrell, az Európai Unió (EU) kül- és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben hétfőn.
Borrell az uniós tagállamok védelmi minisztereinek videókonferenciáját követően tartott online sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy a járvány kihívást jelent az Európai Unió mind a tizenhét, a világ több pontján tevékenykedő, védelmet és biztonságot szolgáló misszióira és műveleteire. Közöttük kiemelte a háború sújtotta Líbiát érintő fegyverembargó hatékony ellenőrzésére létrehozott új, Irini nevű uniós műveletet, amely április elsején kezdte meg működését.
"Attól tartok, hogy ezekben a térségben a járvány tovább fogja nehezíteni az amúgy is érzékeny helyzetet. Ez indokolja, hogy ezekben az országokban és régiókban fenntartsuk jelenlétünket és elkötelezzük magunkat a missziók további támogatása mellett még akkor is, ha néhol csökkenteni kényszerülünk a személyi állományt" - fogalmazott.
Elmondta, a hétfői megbeszélés középpontjában az állt, hogyan lehet a katonai szakértelmet még inkább a járvány visszaszorítását célzó kormányzati intézkedések szolgálatába állítani. Ezzel összefüggésben a tanácskozáson egyetértés volt arról, hogy Európai Unió külügyi szolgálatának (EEAS) katonai feladatokért felelős személyzete munkacsoportot hozzon létre annak érdekében, hogy a tagországi védelmi minisztériumok még hatékonyabbá tudják tenni az információk uniós szintű megosztását. A munkacsoport feladatai közé tartozik majd az is, hogy összegyűjtse a krízisre hozott válaszokat és a bevált módszereket egy esetleges, jövőben jelentkező válság hatékony kezelése érdekében.
Az Európai Unió tagállamainak védelmi minisztériumai összehangoltan egyebek mellett gyógyászati eszközök szállításával, sürgősségi kórházak építésével, valamint a rendőrség és más szolgálatok támogatásával járulnak hozzá a koronavírus-járvány visszaszorításához. A védelmi együttműködés kulcsfontosságú, ugyanis nem engedhető meg, hogy az egészségügyi válság biztonsági válsággá váljon - tette hozzá az uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready