Bezár!
2020. július 10., péntek, Amália, Kenese, Alma napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Lehet ennél betegebb? Szexuálisan bántalmazott gyermekeket segítő egyesület alapító tagja védi Kaletát22:20 Az olasz belügyminiszter szerint ősszel "robbanhat" is a társadalmi feszültség21:46 Külföldi szervezeteket és médiumokat vádoltak meg Moszkvában az alkotmányról szóló szavazás manipulálásával21:13 Kokainista hölgyemény autókázását vették videóra20:54 Mégis marad az emlékkő a braunaui Hitler-ház előtt20:34 90 km/h helyett 223 km/h20:22 Folytatódhat a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtése19:55 A WHO független bizottságot hoz létre a járvány kezelésének kivizsgálására19:38 Amerikai legfelsőbb bíróság: a demokraták nem, de a manhattani ügyész betekinthet Trump üzleti ügyeibe18:57 Strassburg nem csak a bűnözők, hanem a magukat más neműnek képzelők szorongását is nagyon a szívén viseli18:44 Leültetik végre azokat a cigányokat, akik felfüggesztett börtönbüntetésük ideje alatt támadtak rendőrre18:21 Holtan találtak rá Szöul eltűnt polgármesterére18:05 Tizenegy embert tartóztattak le a Mozaik utcai vesztegetési ügyben17:48 Bulgáriában bezárják az éjszakai szórakozóhelyeket, nem engednek nézőket sporteseményekre17:14 Nem jött be a "rágalom": Ungváry ugyanúgy visszataszítónak tartja a becsület napján megemlékező hazafiakat, mint a fideszes bértollnokok
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

"Haza"tért egy adag újfinn Szíriából

Reklám

Visszatért Finnországba három olyan finn állampolgárságú nő és kilenc gyerek, akiknek a tavasz folyamán sikerült megszökniük az al-Hól mellett, Szíria északkeleti részén fekvő menekülttáborból - közölték a finn hatóságok vasárnap.
A nők és a gyerekek Törökországba szöktek át Szíriából, onnan szállították őket Finnországba. A körülményekhez képest jól vannak - tudatta Pekka Puustinen, a finn külügyminisztérium államtitkára.
A három nő és tíz évesnél fiatalabb gyerekeik nem együtt, hanem külön-külön szöktek meg a Szíriai Demokratikus Erők névű kurd milícia ellenőrzése alatt álló táborból, ahol az Iszlám Állam nevű terrorszervezet által korábban elfoglalt területekről elmenekült emberek élnek.
"A finn külügyminisztérium semmiképpen sem támogatja, hogy állampolgárai önerőből hagyják el a menekülttábort. Ez nagyon veszélyes" - húzta alá Puustinen, kitérve arra is: nincs tudomása arról, hogy más finn állampolgárok is megszöktek volna a táborból.
A török belügyminisztérium mindössze annyit közölt, hogy 12 "külföldi terrorista harcost" küldtek haza. A finn külügyminisztérium nem kommentálta, hogy a nőknek van-e bármi közük az Iszlám Államhoz, csak annyit mondott, hogy a hatóságok mindent kivizsgálnak.
Az al-hóli menekülttáborban az Iszlám Állam összeomlása óta 10 finn állampolgárságú nő és 30 gyerek keresett menedéket. A finn média szerint a nők legalább egy része kapcsolatban állt a terrorszervezettel.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready