Bezár!
2020. augusztus 15., szombat, Mária napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:15 Míg Orbán Viktornak nincs megtakarítása, az apja egyik cégéből 1,8 milliárdos osztalékot vettek ki18:51 Gyurcsány szemérmesen megígérte, hogy a nagy ellenzéki rendszerváltás ellenére sem lesz kormánytag18:30 Ausztria szigorított a határellenőrzésen18:09 Érdi szóváltás: az ügyészség részletezte, hogyan szurkálta az "ellenkező érdekkörbe tartozó család tagjait" a pénteken befogott trió17:52 Lukasenka Putyinon kívül nem kér a külföldi közvetítőkből17:36 Ukrajnában folyamatosan rekordokat döntöget járvány17:18 Orbán levelet küldött dél-koreai kollégájának16:53 Putyin és Lukasenka bíznak a megoldás megtalálásában16:34 Szijjártó focista vírusprotokollt jelentett be16:17 Nagyboldogasszony napját ünnepli a katolikus egyház15:59 Túl sok volt a buli a horvát tengerparton15:45 Erősebb amerikai katonai jelenlétről írtak alá szerződést a komcsiellenes függetlenségvédő csatájuk centenáriumán15:18 Tapétavágóval szurkálta, ököllel sorozta a kalauzt egy polgártársunk, mielőtt leugrott a mozgó vonatról15:02 20 millió forint az új unokázós rekord - "J." László álrendőrös csavar segítségével állította fel, társait még keresik14:43 Négynapos munkahéttel védené meg a munkahelyeket egy német szakszervezet elnöke
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Folytatódik a rejtélyes elefántpusztulás Botswanában

Reklám

Újabb elpusztult elefántokat találtak Botswanában, az ország északnyugati részén lévő Seronga és Eretsha falvak térségében mostanáig 281 tetemre bukkantak - közölte pénteken a vadvédelmi és nemzeti parkokért felelős minisztérium képviselője.
A botswanai hatóságok széles körű vizsgálatokat végeznek annak kiderítésére, mi végezhetett a több száz elefánttal. A legtöbb tetemet Seronga és a környező falvak közelében találták, de egy kétnapos kutatás eredményeként kiderült, hogy vannak elhullott állatok a namíbiai határ közelében, az északi oldalon is. A tisztázatlan elhullások egy 8000 négyzetkilométeres területen koncentrálódnak, ez a régió mintegy 18 ezer elefánt otthona.
"Eltávolítottuk és összegyűjtöttük 62 állat 122 tülkét, két tetemnek csak egy-egy tülke volt" - mondta Seronga faluban tartott pénteki sajtótájékoztatóján a minisztérium főállatorvosa, Wave Kashweeka.
A vadvédelmi hatóságok képviselői elmondták, hogy megérkeztek a korábbi mintákból származó, az állatok pusztulásának okát kereső laboratóriumi vizsgálatok eredményei Zimbabwéből. Ezeket azonban addig nem közlik, amíg nem jön meg a többi teszteredmény Dél-Afrikából a jövő héten. Az adatokat ekkor egyeztetik, és ha mindkét vizsgálat ugyanarra jutott, akkor vonhatják le a következtetéseket.
Április vége óta tart az elefántok rejtélyes pusztulása Botswanában, az Okavango folyó deltájának vidékén. Egyes korábbi jelentések 350-et meghaladó elhullásról szóltak, a hatóságok azonban végül 281 elefánt halálát igazolták eddig.
Májusban a hatóságok kizárták, hogy orvvadászok állnának a tömeges pusztulás hátterében, mivel a tülköket nem távolították el. Ha pedig a bűnözők ciánt használtak volna, attól nem csak elefántok hullottak volna el.
A botswanai kormány felvette a kapcsolatot a szomszédos Zimbabwével, Angolával, Namíbiával és Zambiával is, ezekben az országokban azonban nem tapasztaltak hasonló elefántpusztulást.
Afrika elefántpopulációja hanyatlik az orvvadászat miatt, ám Botswanában, amely a kontinensen élő elefántok csaknem egyharmadának ad otthont, az 1990-es évek vége óta 80 ezerről 130 ezerre nőtt az állatok száma.
Néhány gazdálkodó számára az elefántok csak kellemetlenséget jelentenek, mivel gyakran elpusztítják a termést.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready