2020. szeptember 30., szerda, Honória napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 "Megvédjük az édesanyákat az LMBTQP-szörnyektől!" - Toroczkai tüntetésre hív22:21 Vádat emeltek a portugál bevándorlási hatóság három munkatársa ellen, amiért halálra vertek egy ukrán férfit22:05 Vészhelyzet lép érvénybe Felvidéken21:50 Mindössze négy év fogházat kapott Molnár Ricsi - haza is engedték, mert amúgy is csak néhány hónapot kellene letöltenie21:36 EP-alelnök: "ki kell éheztetni pénzügyileg" Lengyel- és Magyarországot21:22 A Klubrádió és a 168 Óra nem lesz többé fegyver Slomó kezében az antiszemitizmus elleni harchoz20:55 A népmese napjára időzítve...20:42 Azerbajdzsán izraeli harci eszközökkel támadja az örményeket20:24 Az amerikai média egyöntetűen negatívan ítélte meg Trump és Biden első elnökjelölti vitáját20:12 Daganat vitte el a homokost, aki a világon elsőként gyógyult meg a HIV-fertőzésből19:52 Edzett, fehér, heteroszexuális férfiak üzentek a négygyermekes magyar családanyákat fenyegető férgeknek19:31 Bíróság elé állították az Audi igazgatótanácsának volt elnökét18:44 Tényleg nincs megállás? Már felolvasást is tartanak gyerekeknek a buzeráns királyfikról18:22 Drogos hulladékok a Nyugati téren: a faroklengetés rendben van, de a videózás sérti a jogaikat18:06 Az oláh szenátus vörös többsége ismét megszavazta a Trianon-törvényt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Netanjahu: az Egyesült Államok állította le az annektálást

Reklám

Az izraeli miniszterelnök a 20-as hírcsatornának adott interjújában az Egyesült Államokat okolta a "Júdea és Szamária" egyes területeit érintő annektálás folyamatának megtorpanásáért – írja a The Jerusalem Post nyomán a Neokohn.
Zoom
"Kezdetektől fogva világos volt, hogy szuverenitásunk kiterjesztése csak amerikai megegyezéssel történhet. Máskülönben már rég megtettem volna, más miniszterelnökökhöz hasonlóan" – fogalmazott Benjamin Netanjahu.
Donald Trump amerikai elnököt rendkívül lefoglalták más ügyek, és a szuverenitás most nem szerepelt az első helyen a listáján.
"Remélem, a közeljövőben megléphetjük ezt és más diplomáciai szempontból fontos lépéseket" – mondta Netanjahu, aki saját szerepét méltatta az olyan amerikai döntésekben, mint a követség Jeruzsálembe költöztetése, a Golán-fennsík Izrael részeként történő elismerése vagy a júdea-szamáriai zsidó telepek elismerése.
"Mindez nem véletlenül történt" – fogalmazott az izraeli miniszterelnök, aki a Ciszjordánia mintegy 30%-át magába foglaló terület Izraelhez való csatolásával kapcsolatban kijelentette, hogy "már három éve dolgozom Trump elnök csapatával az ügyön, mely szerintem Izrael érdekét szolgálja."
Netanjahu annektálással kapcsolatos megjegyzése azért is érdekes, mert sokan egy hamarosan bekövetkező, két éven belüli negyedik választást vizionálnak. Amennyiben ez így lenne, úgy az annektálás kérdése legalább decemberig lekerül az asztalról.
Hétfőn találkozott Száeb Erekát, a Palesztin Hatóság főtitkára Philip Hall-al, a jeruszálemi brit konzullal, akinek azt ecsetelte, mennyire fontos megállítani az izraeli annektálási folyamatot és folytatni a béketárgyalásokat az 1967-es határok figyelembevételével.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready