Újabb antiszemita támadás történt a francia fővárosban. A francia sajtó beszámolója szerint egy 29 éves férfit támadtak meg Párizs 19. kerületében (Észak-Párizs) (ebben a kerületben sok az észak-afrikai bevándorló, még az is lehet, hogy nem Adolf és Rudolf a tettesek keresztneve - a szerk.), amikor az a kislányáért ment a szüleihez. Az áldozat kipát hordott a fején, vagyis a zsidó közösséghez tartozása egyértelmű volt a támadói számára - pityereg honlapján a TEV.
A fiatalember azt állítja, hogy két férfi támadta meg egy lépcsőházban. Együtt utaztak, s a liftből az emeleten kilépve az elkövetők nemcsak megütötték, lelökték a lépcsőn, hanem antiszemita üzeneteket is megfogalmaztak feléje.
A sajtóhírek szerint a megvert férfi 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szerezhetett, mert 10 napra írták ki betegszabadságra, és a 10.000 eurós Rolex óráját is elvehették tőle (testi sértés esetén a 8 napos határnak a francia büntetőjogban is van jelentősége; a vallási motiváció pedig súlyosbító körülménynek számít). A támadókat megzavarhatta a fiatalember édesapja, aki megtalálta a bántalmazott gyermekét. Úgy hírlik, hogy a rendőrök hozzáférnek bizonyos biztonsági kamerák felvételeihez, vagyis van esély a nyomozás eredményességére.
(Utóbbi fontos is a rendőrségnek, mert egy kiemelt ügy mindig nagy politikai-társadalmi figyelmet kap, és alapvetően befolyásolja a testülettel szembeni bizalmat. Márpedig ebben az ügyben sem túl lelkesen kezdte a helyszínre kiszállást a rendőrség, legalábbis az áldozat állítása szerint, ami nyilvánvalóan nem a személyes biztonságáért aggódó zsidó közösség megnyugtatására szolgáló információ.)
(A Le Parisien szerint David két viszonylag jól öltözött, húszas éveiben járó fiatalemberről számolt be, akik a következő fogalmazványokat juttatták el hozzá verbális úton: "Mocskos zsidó! A k*rva anyád! Mocskos faj! Halott ember vagy! Meg fogunk ölni!" - a szerk.)
A Davidként ismert fiatalember mellett egy antiszemitizmus ellen fellépő civil szervezet is feljelentést tett az ügyben. A nyomozás során az antiszemita motivációt máris elismerték, és megszólalt az igazságügyi miniszter is.
A francia Belügyminisztérium év eleji jelentése szerint 687 antiszemita cselekmény történt 2019-ben, ami 2018-hoz képest 27%-os növekedést jelent. Ezzel kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy 2019 végén az akkori belügyminiszter – egy elzászi temetőrongálás után – bejelentette, létrehoznak a csendőrségen belül egy irodát, amely többek között az antiszemita és egyéb gyűlölet-bűncselekmények nyomozását fogja végezni a testület illetékességi területén. Igaz, a csendőrség honlapján egyelőre nincsen nyoma ennek a központi irodának, s a testület ebben a párizsi ügyben illetékesség hiányában egyébként sem jár el.