2020. október 24., szombat, Antal napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:32 Emésztőgödörbe dobta a testvére Brájent (Baent? Brielt?), pedig nem erre volt nevelve, ahogy a többi kilenc sem21:15 A palesztin vezetés elítélte az Izrael és Szudán közötti megállapodást20:58 Az azerbajdzsáni zsidókat is meglegyintette a háború szele - máris erős harci szellem uralkodik körükben20:21 Ezreket vittek utcára a libsik a "szabad egyetemért"20:05 Trump a Fehér Házban jelentette be a szudáni-izraeli viszony "normalizálását"19:40 Egy svájci fotós eddig ismeretlen képei szabadságharcunkról19:12 Újabb intézkedésekkel próbálják elejét venni a további lefejezéseknek "Francia"országban18:51 Az oroszok aggódnak a svéd fegyverkezés miatt18:17 150 lélegeztetőgépet küldünk Csehországnak17:45 Újabb kártérítési perben mentették fel Markó Attilát17:26 A Harcos őszi ajánlata (x)17:25 Toroczkai: '56-ban kockakővel és Molotov-koktéllal kellett harcolni, most könyvdarálással kell16:58 Százezer helyett kétszázan voltak Hadházyék - de Jakab Péternek azért még beszóltak16:38 A zsidó tiltakozás ellenére elárverezték Hitler beszédjegyzeteit15:34 Holokauszt-túlélőknek küldött élelmiszercsomaggal ünnepel az izraeli osztrák nagykövetség
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Törölték a stockholmi Nobel-díjátadót

Reklám

A koronavírus-világjárvány miatt törölte a december 10-i hagyományos stockholmi Nobel-díjátadó ünnepséget is a Nobel Alapítvány.
"A koronavírus-járvány miatti jelenlegi körülmények azt jelentik, hogy a Nobel-díj történetében ez az év páratlan, mivel a medálokat és a diplomákat a díjazottak biztonságosan, saját hazájukban vehetik át, legnagyobb valószínűséggel a nagykövetségek vagy a díjazottak egyetemei segítségével" - közölte kedden honlapján az alapítvány.
"A hagyományos Nobel-díjünnepség a Koncertteremben és a Nobel-bankett a stockholmi Városházán elmarad. Helyette televíziós díjátadó ünnepséget rendeznek a Városházáról, amely egybefonódik a világ különböző részein rendezendő ünnepségekkel. Csekély létszámú közönség lehet csak jelen" - tette hozzá az alapítvány, amely a bankettet már júliusban törölte.
A Nobel-díjazottak kilétét október első hetében hozzák nyilvánosságra. Október 5. és 12. között a díjakat odaítélő intézmények a nyertesek nevét sajtótájékoztatókon jelentik be, amelyek a Nobel-díj hivatalos honlapján és közösségi médiacsatornáin lesznek követhető.
A Nobel-békedíj december 10-i átadását az oslói városháza helyett visszafogottabb formában az egyetemen rendezik meg.
1901 óta Alfred Nobel halálának napján adják át a Nobel-díjakat. A tudós feltaláló végakaratához híven a Nobel-békedíjat Oslóban, a többit - orvosi-élettani, fizikai, kémiai, irodalmi és közgazdasági - Stockholmban vehetik át a díjazottak. Utoljára 1944-ben, a második világháború idején történt meg, hogy Stockholmban nem tartottak díjátadó ünnepséget. Az 1944. évi Nobel-díjakat 1945-ben adták át. 1940-ben, 1941-ben és 1942-ben a díjakat sem ítélték oda.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready