2020. október 29., csütörtök, Nárcisz, Őzike napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:25 Belgiumban 7000, azaz hétezer könyvet daráltak le a négerek kedvéért - és nem halljuk ballibjeink rettegését15:08 Magáncégek fogságában, a techdiktatúra árnyékában15:00 Felfüggesztették Czegédy kamarai tagságát, nem gyakorolhat ügyvédi tevékenységet14:41 Operatív törzs: a szórakozóhelyeken és a vendéglátásban is kötelező lesz a maszkhasználat14:38 Irán újabb holokarikatúra-kiállítással teszteli Macron szólásszabadság iránti toleranciáját14:02 Puzsér: szolidaritást a fasisztákkal!13:20 Már templomaikban fejezik le a franciákat - késelés és torokelvágás is volt Allah nevében Nizzában12:54 Toroczkai is koronavírusos12:28 Digitális adatbázist állítottak össze 1956-os röplapokból11:56 Történelmi dokumentumfilmek készülnek a Nemzeti Filmintézet támogatásával - kíváncsian várjuk őket11:35 Öt év szabadságvesztésre ítélték korrupció miatt a képviselőház volt elnökét Romániában10:54 Nyolc és fél év fegyházra ítélték a Nógrádban drogot áruló hollandokat10:52 Vezető rabbi egy izraeli néger énekesről: "büdös goj, akinek a húsa valójában szamárhús"10:31 Csak nyugisan: nem rémült meg a vásárló az éppen pénztárgépet fosztó retektől, szépen a pulthoz sétált09:58 Villamossal karambolozott három autó a IX. kerületben
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Csupán a koronavírusra való hivatkozással odázta el a gendertörvény elfogadását az olasz jobboldal

Reklám

Nem tartja elsőrendűnek a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben az úgynevezett gendertörvény parlamenti elfogadását az olasz jobboldal, amely elérte a baloldali kormányerő Demokrata Párt (PD) kezdeményezte jogszabály szavazásának leállítását - jelentette az olasz sajtó vasárnap.
Mario Adinolfi, a Családok népe (PdF) politikai mozgalom elnöke, aki a Demokrata Párt volt politikusaként állt át a családvédő szervezet élére, nyilatkozatban hangsúlyozta, hogy a törvény parlamenti szavazásának leállítása "az első jelentős győzelemnek" számít.
"Az országnak más sürgős problémákkal kell jelenleg szembenéznie: legfontosabbnak a családok segítése számít, hiszen ezek tartják fenn a máskülönben ezer darabra hulló társadalmat. A fiatalokat, időseket, munka nélkül maradtakat, kereskedőket (...) kell segíteni, akiket egyedül a családok által biztosított háló tud megtartani" - hangoztatta Mario Adinolfi.
A jobboldali Liga, Olasz Testvérek (FdI) és Hajrá Olaszország (FI) a gendertörvényként ismert jogszabálycsomag október 22-re kitűzött parlamenti szavazásának leállítását sürgette, amire a képviselőház kormánypárti elnöke maga is igent mondott a rendkívüli egészségügyi helyzetre hivatkozva.
A törvényt kezdeményező Demokrata Párt főtitkára, Nicola Zingaretti közösségi oldalán úgy reagált, mindent megtesznek a "tiszteletet, egyenlő jogokat és méltóságot biztosító" törvény mielőbbi elfogadása érdekében.
A parlament igazságügyi bizottságában nyáron elfogadott törvénytervezetet a PD-képviselő Alessandro Zan - aki maga is az egyik szexuálisan eltévelyedett közösség tagja - dolgozta ki. A jogcsomag egyebek között az ún. "homo- és transzfóbia" elleni bűncselekményeket szabályozza, melyekre jelenleg egy 1993-as törvény vonatkozik. A törvényjavaslatot az olasz katolikus püspöki kar (Cei) is bírálta, úgy ítélve meg, hogy a jogszabály a véleménynyilvánítási szabadságot büntetné. Még a feminista mozgalmak is kritikusnak bizonyultak a törvényben szereplő "nemi identitás" kifejezés bevezetése miatt, mert az eltörli a biológiai nemeket.
Matteo Salvini, a Liga vezetője kifejtette, "mindenki életvitelét tiszteletben tartják, de a gyerekektől el a kezekkel!".
Az Életért és Családért mozgalom tagjainak szombati utcai megmozdulásán Jacopo Coghe alelnök elmondta: "a homofóbia-ellenesség jelszavával egy új, ultravédett kategóriát akarnak létrehozni, miközben a védelem már mindenki számára létezik, és ezzel egy időben a másképpen gondolkodókat sújtják".
"Ha mindannyian egyformák vagyunk, miért kellene egyeseket másokkal szemben még jobban védeni?" - kérdezte Coghe. Úgy vélte, a genderideológia kényszerítésével az ellentétes véleményt vallók gondolati és tömörülési szabadságát vonják meg.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready