Bezár!
2021. január 19., kedd, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:03 Ez a rusnya, nőnek öltöző, körülmetélt buzeráns lesz a Biden-kormány helyettes egészségügyi titkára19:28 Rúgott még egy utolsót Trumpba a szenátus republikánus párti többségének vezetője19:14 Peking szerint ők helyesen jártak el járványügyben18:45 Ónos eső veszélye miatt adtak ki figyelmeztetést18:26 A Mi Hazánk azonnali lépéseket sürget a cigánybűnözés felszámolása érdekében18:17 Több mint nyolcvan migráns jutott át Melillába a határkerítésen18:02 Letartóztatták az orosz "ítéletnapi" parancsnoki repülőgép kifosztóját17:30 Meg akartak erőszakolni egy nőt a gödöllői HÉV-en, de ellenállt - kirabolták, betörték az orrát17:11 Pentei-Pfendtner Antal budakeszi jegyző és családjának kálváriája17:03 Németországban sem akarnak véget vetni a zárlatnak16:35 Müller Cecília "rendkívül jól van"15:52 Történetek a kórságokról, a biológiai fegyverekről, a gonosz vírusokról és a még gonoszabb oltásokról15:44 Cigány hagyományápolás Kistarcsán is15:36 Elismerte a Gazprom, hogy meghiúsulhat az Északi Áramlat-2 megépítése14:53 Tibi atya: a Mi Hazánk jelenleg az egyetlen politikai párt, amelyik tesz valamit a kisvállalkozói és a munkásosztályért
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

A "szlovén MTI" mellé állt a kulturális bizottság

Reklám

Hét órán át tartó heves vita után a szlovén parlament kulturális bizottsága határozatban szólította fel a kormány kommunikációs hivatalát (UKOM), hogy állítsa helyre a szlovén hírügynökség (STA) finanszírozását - írta a Delo című szlovén napilap szombaton.
A péntek éjjel elfogadott határozatot az ellenzéki és a kormányzó pártok képviselői is támogatták. A határozatban ugyanakkor felszólították az STA-t, hogy küldje el a kért dokumentációt a hivatalnak, az UKOM-ot pedig arra, hogy kizárólag a törvény által engedélyezett adatokat kérje ki a hírügynökség vezetésétől.
Az UKOM még hétfőn tájékoztatta a kabinetet, hogy nem tudja teljesíteni a szlovén hírügynökséggel kötött szerződést 2020-ban, és 2021-re nem tud szerződést kötni az irodával, mert a hírügynökség igazgatója, Bojan Veselinovic nem adta át számukra azt a dokumentációt, amely lehetővé tenné az állami hozzájárulás folyósítását.
Az STA vezetése szerint az UKOM-nak nincs jogi alapja a finanszírozás felfüggesztésére, és ők minden kötelezettségüknek eleget tettek.
Az STA vezetése felrótta fel a kormány kommunikációs hivatalának, hogy sorozatban követelt tájékoztatást az újságírói munkával, valamint konkrét hírtartalmakkal és a hírekre adott válaszokkal kapcsolatban, ami ellentétes a szerkesztői autonómiával. Az UKOM információkat kért a hírügynökség reklámtevékenységével kapcsolatban is, ami pedig sérti a vállalkozás piaci érdekeit.
Az STA a törvényeknek megfelelően válaszolt a hivatal kérdéseire, de ilyen terjedelemben csak a kormánynak tartozik beszámolóval. Rendszeresen tájékoztatja a felügyelő bizottságot a hírügynökség működéséről, éves jelentéseiket pedig a parlamentben is megvitatják - szögezte le a menedzsment, hozzátéve, a fejlemények ellenére folytatják a munkát, de ha az UKOM nem változtat a hozzáállásán, hosszú távon veszélyezteti a hírügynökség működését, valamint száz alkalmazottjának, köztük nyolcvan újságírónak és fotóriporternek az anyagi helyzetét.
A szlovén állam által alapított STA jövőre ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. Az állam képviseletében az UKOM évente köt szerződést a hírügynökséggel, és havonta utalja át a működéséhez szükséges összeget. Ez 2020-ra kétmillió euró volt, de az ügynökség már október óta nem kapott egy fillért sem az államtól. Az STA idén további kétmillió euró bevételt üzleti tevékenységből szerez.
(MTI)



Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready